Польсько-українська дискусія

Польсько-українська дискусія

За підтримки Генерального консульства Республіки Польщі у Вінниці та громадської організації «Подільська агенція регіонального розвитку» у вінницькій гелереї Інтершик відбудеться україно-польська дискусія.
В рамках зустрічі обговорюватимуть національні права меншин в Європі та Україні. Також на зустрічі відбудеться презентація книги польської журналістки Лідії Осталовської «Акварелі». Книгу презентуватиме український письменник та перекладач Андрій Любка.
Книга "Акварелі" – це розповідь про один із найменш досліджених ґеноцидів періоду Другої світової війни, жертвами якого стали європейські роми. В центрі сюжету - історія  життя чеської єврейки Діни Ґотлібової, яка в Аушвіці на замовлення "ангела смерті" доктора Менґеле малювала портрети ромів. Після війни дівчина вийшла заміж за відомого діснеївського мультиплікатора Арта Бебіта і зробила успішну кар’єру. А згодом спробувала відсудити в музею Аушвіц-Біркенау власні акварелі. На фоні життя головної героїні авторка розкриває завісу секретності над ромами Європи та їх життя тих часів.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення