Презентація роману Ярослава Мельника (Литва/Франція) "Маша, або Постфашизм"

Презентація роману Ярослава Мельника (Литва/Франція) "Маша, або Постфашизм"

Всі анонси від: Книгарня "Є"

Книгарня «Є» та «Видавництво Старого Лева» запрошують на презентацію роману Ярослава Мельника «Маша, або Постфашизм», яка відбудеться 25 квітня за участю автора. 

Ярослав Мельник вже тривалий час живе за кордоном – у Литві та Франції. В Україну він приїде спеціально для презентації свого нового роману, який вже став, за словами критиків, «літературною бомбою» у Литві (де вже став фіналістом «Книги року»). «Маша, або Постфашизм» – унікальний для українського книжкового ринку роман. Це і антиутопія, футуристичний «орвелівський» роман, і триллер, який тримає в напрузі від першої до останнього сторінки. Це сповнений гуманістичного пафосу філософський твір, який шукає відповіді на запитання, чи будь-яка істота, яка має людське тіло, – людина. А ще це дивовижна історія кохання: саме любов є одним із тих мірил, які визначають людське у нас. 

У новому романі Ярослава Мельника йдеться про реалізовану ідею Третього Рейху. 
Яким було би життя в постфашистському суспільстві, і чи не живемо ми вже тепер в епоху постфашистів? «Маша, або Постфашизм» – це спроба зрозуміти історичні та психологічні витоки людської жорстокості. У цьому романі є вбивства, які ніхто не засуджує, і є любов, яку ніхто не визнає. Є кілька варіантів істин на вибір. І є правда, якою б жорстокою вона не була. 

«Будь-яка правда шокує: наша свідомість не хоче прийняти правди, – говорить автор. – Ми живемо в жорстокому світі, а покликання літератури – чесно показати цю жорстокість. 
Пройшовши через шок, ми стаємо глибшими, і в душі загоряється світло. Покладаю чимало 
надій, що цей роман не лише потрясе уяву читача, але і зробить його кращим».

Ярослав Мельник – письменник-сюрреаліст, фантаст, філософ. Володар премії «Книга року BBC-2013» за роман «Далекий простір». Його книги вперше в історії премії тричі поспіль ставали фіналістами конкурсу. Вони неодноразово потрапляли у фінал Книги року в Литві, їх номінували на Європейську літературну премію. Роман «Парії раю», вийшов в одному з найбільших французьких видавництв і був високо оцінений паризькими критиками.

Адреса книгарні «Є»:вул. Соборна, 89.
Вхід вільний.
Медіапартнер заходу – тижневик «Український тиждень».
Початок – о 18:00.
Модератор Олександр Вешелені.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення