Тиждень індійського кіно

Тиждень індійського кіно

На честь святкування 65-річчя дружньої Республіки Індії у м. Вінниці проводиться тиждень індійського кіно. Сеанси проходитиме у кінозалі «Сансара» при бібліотеці-філії № 2 (Старе місто, вул. Маяковського, 122) з 26 по 30 січня 2015 року о 17 годині.
Програма кінофільмів:
27 січня – художній фільм «Зірочки на землі».
Сюжет: Восьмирічний Ішан відрізняється від своїх однолітків і його батькам непросто з цим зміритися. Ішан сильно відстає від своїх однокласників: хлопчик щоразу провалює тести та отримує погані оцінки. Одного разу батьки здаються і віддають його в інтернат для дітей з особливими потребами.
Подавлений своїми невдачами та відношенням батьків, Ішан замикається у собі. Його рятівником стає Рам Нікум – новий вчитель малювання, якому вдалося розгледіти в хлопці талановитого художника і зрозуміти причини його невдач.
Фільм стане в нагоді всім без виключення батькам, студентам – психологам та соціальним педагогам та всім, чиє серце відкрито для дітей. 

29 січня – художній фільм «Джодха та Акбар».
Фільм «Джодха і Акбар» - епічна сага і біографічна мелодрама, створена індійськими кінематографістами у 2008 році. Вийшов барвистий, повномасштабний, вивірений історичними фактами проект, який прийде по душі шанувальникам чудового індійського кіно.
Сюжет фільму: ця дивовижна історія кохання сталася у 16 сторіччі між знаменитим мусульманським імператором Індії Джалалуддіном Мохаммадом Акбаром і індускою красунею норовливої і непокірної принцесою Раджпута Джодхой. У ті далекі часи ворожнеча між мусульманами і індуїстами була дуже сильною. Їх шлюб став порятунком від цієї ворожнечі, адже він мав на увазі, перш за все, якийсь політичний союз. Але ніхто навіть і подумати не міг, що їхні стосунки переростуть у велику любов і покладуть край релігійним чварам. 

30 січня – «Від серця до серця: Індія – Україна».
Вечір духовного співу (виконання ведичних мантр та баджанів), присвячений миру та спокою в Україні.
В програмі:

  • Відео-презентація з виконанням матричного співу.
  • Читання індійської поезії
  • Практика виконання мантр для всіх присутніх
  • Благодійний ярмарок вегетаріанських страв (всі учасники можуть долучитися).


​31 січня – мультфільм для дітей - початок 12 годині.

Всі сеанси благодійні! Кожен бажаючий може здати кошти  на придбання шахів та шашок для проведення шахово-шашкового чемпіонату 23 лютого у бібліотеці-філії № 2.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення