Українсько-канадський народний ансамбль "Viter" з концертом у Вінниці

Українсько-канадський народний ансамбль "Viter" з концертом у Вінниці

Всі анонси від: Будинок офіцерів

Вперше на вінницькій сцені виступатиме українсько-канадський народний ансамбль "Viter" ("Вітер). Колектив був заснований двадцять років тому в місті Едмонтон (Канада).

«Viter» починав як танцювальної групи при всесвітньо хореографічній школі Шумка (Canada's Ukrainian Shumka Dancers), але згодом виділився в самостійний творчий колектив з оригінальними масштабними постановками, хором і оркестром.

У своїх виступах ансамбль "Viter" об'єднує українське традиційне народне мистецтво з сучасними мотивами. Художнім керівником ансамблю є Таша Орисюк, балетмейстери - Теренс Вартон і Стефан Пахолок, керівник хору - Леся Погорецкая.

Сьогодні "Viter" широко відомий не тільки в Канаді, а й за кордоном. Колектив активно гастролює, популяризуючи українську культуру в світі. Виступи канадських українців із захопленням зустрічали глядачі Бразилії, Аргентини, Хорватії, Угорщини та Австрії.

В Україні "Viter" успішно виступав вже чотири рази, зараз приїжджає з концертами в п'ятий раз.
З нагоди 25-ї річниці Незалежності України та 125-ї річниці переселення українців в Канаду Український народний ансамбль «Viter» дасть концерти в Івано-Франківську (13 липня), Чернівцях (22 липня), Вінниці (23 липня) і Києві (24 липня).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення