Вечори французського кіно

Вечори французського кіно

Вінничани зможуть переглянути шедеври французького кінематографу у кінотеатрі Родина. 
За сприяння компанії «Артхаус Трафік» спільно з Французьким Інститутом в Україні фестиваль Французького кіно у Внниці пройде в ювілейний десятий раз. 
Фестиваль «Вечори французького кіно - 2015» відкриє комедійна мелодрама П'єра Сальвадорі «Жінка у дворі» з Катрін Деньов і Гюставом Керверн, одним із головних комедійних акторів і режисерів сучасного французького кіно. Сюжет фільму побудований навколо зворушливої дружби консьєржа Антуана та самотньої Матильди, яка нещодавно вийшла на пенсію.
Також у програмі - новий фільм метра світового кінематографа Жан-Люка Годара «Прощай мова 3D», в якому родоначальник французької «нової хвилі» експериментує з новими формами кіномови. Картина отримала Приз журі 67-го Каннського кінофестивалю. 
Про любовні пригоди університетського професора розповість кримінальна мелодрама «Любов - це ідеальний злочин» братів Ларье з Матьє Амальрік у головній ролі.
Комедія Філіпа де Шоврона «Божевільна весілля» вивчає питання мультикультурних шлюбів. Головну роль у ній виконав ветеран комедійного кіно Крістіан Клава («Наполеон», «Прибульці»).
На фестивалі відбудеться прем'єра нового фільму Олів'є Ассаяса - саркастичної драми «Зільсер-Марія». У ролі старіючої актриси, яка повертається до п'єси, яка зробила її відомою, - легенда європейського кіно Жюльєт Бінош. На другому плані - нове покоління голлівудських зірок, актриси Крістен Стюарт і Хлоя Морец. «Зільсер-Марія» була представлена в основному конкурсі Каннського кінофестивалю, де претендувала на «Золоту пальмову гілку».
Початок всіх фестивальних кіносеансів о 20.00. 
Довідки за телефоном 35-04-97.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення