ІХ Вінницька бієнале художнього текстилю юних авторів

ІХ Вінницька бієнале художнього текстилю юних авторів

Всі анонси від: Вінницький обласний краєзнавчий музей

ІХ Вінницька бієнале художнього текстилю юних авторів НАЩАДКИ ВЕЛИЧНОЇ СПАДЩИНИ!

Українська культура нараховує багатовікову історію, впродовж часів вона зуміла встояти і зберегти свою самобутність від агресій і чужоземних впливів, це гостро відчутно і в наш час суворих випробувань. Тож ІХ Вінницька бієнале художнього текстилю юних авторів, яка запроваджена обласним краєзнавчим музеєм від 2006 р., має особливий девіз і назву – «Нащадки величної спадщини». Учасникам запропонована тематика української культурної спадщини як основи для сучасного мистецького твору чи то у творчих методах і виражальних засобах, чи то у сюжетах: архітектурні пам’ятки, відомі митці, знані мистецькі твори.

В експозиції представлено твори учнів мистецьких закладів з різних теренів України: Львівської дитячої школи народного мистецтва, Заводської художньої школи Тернопільської області, Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, кафедри декоративного мистецтва Хмельницького національного університету, Одеської дитячої художньої школи ім. К. Костанді. Мистецтво Вінниччини презентують Тульчинський Фаховий Коледж Культури, Центр дитячої та юнацької творчості «Барви України» Центр "Барви України", арт-студія «Скриня», Вінницька дитяча школа мистецтв Вінницька дитяча школа мистецтв Відділення образотворчого мистецтва, Вінницька художня школа Заклад "Вінницька дитяча художня школа", Вінницька дитяча музична школа № 2 Вінницька дитяча музична школа 2. У бієнале взяли участь близько ста авторів (враховуючи колективну творчу працю), що представили понад сорок композицій у техніках художнього текстилю – гобелен, батик, колаж, валяння, набійка, розпис по тканині, авторська лялька, просторова композиція тощо.
 

Можливо, це художній твір 1 особа та у приміщенні

На зображенні може бути: у приміщенні

На зображенні може бути: у приміщенні

Інформаційний додаток знайомить з втратами української культури під час воєнних дій, в тому числі музеїв. Натомість атмосфера виставкової зали, розквітчана яскравими і вишуканими барвами, осяяна талантом і фантазією юних митців, їхньою шаною до рідної землі і українських традицій, навіює позитивні відчуття і впевненість у майбутньому нашого мистецтва.

Виставка триватиме до 11 грудня!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення