Виставка «Пекельний аеропорт» від журналіста  «Los Angeles Times»

Виставка «Пекельний аеропорт» від журналіста «Los Angeles Times»

22  червня  до  Вінниці  прибуває  унікальна  фото-виставка, що розповідає про історію захисників Донецького летовища. Її автор – журналіст «Los Angeles Times»  Сергій Лойко.

Він  –  єдиний  іноземний  репортер,  який  провів кілька днів в оточеному бойовиками аеропорту в жовтні 2014 року. Все побачене журналіст фіксував на камеру. Від-так народилася серія світлин про життя бійців у оточенні. Авторська  виставка  Лойка  “Пекельний  Аеропорт” вперше була презентована 25 лютого 2015 року у Харкові. Відкривали її сам автор, “кіборги” – Рахман, Танас, “Байкал” та інші бійці. Організатором заходу був Сергій Бистров.

Харківський  показ  став  початком  туру  містами України.  Наступними  містами  проведення  аналогічних виставок були Миколаїв та Київ.

Кожен  відвідувач  виставки  зможе  особисто  поспілкуватись з героями, віддати шану їхній мужності та взяти участь у благодійному аукціоні, кошти виручені з якого допоможуть пораненим бійцям на шляху до одужання.

Історична пам'ятка.
Бої за Донецький аеропорт, що почалися 26 травня  2014  року  —  збройне  протистояння  між  українськими  силовиками  та  терористичними  збройними угрупуваннями  самопроголошеної  Донецької  народної  республіки  за  встановлення  контролю  над  летовищем Донецького міжнародного аеропорту, що має  стратегічне  значення.  Після  зруйнування  старого  і нового терміналів аеропорту (оборона яких тривала 242 дні) українська армія та добровольці утримують  оборону  інших  будівель  аеропорту,  а  також контролюють навколишні села. Оборона, за якою стежили мільйони, смуга землі,  в  яку  вгризлися  сотні  бійців,  15  потужних  атак ворога, щонайменше 200  героїв, які ніколи не повернуться додому, близько 500 поранених, 24 полонених (майже всі звільнені), кілька десятків одиниць техніки знищено легенда про «кіборгів» - такою ми запам’ятаємо оборону Донецького аеропорту. Такою вона увійде в історію.

Пам’ятаймо  своїх  героїв!  Пам’ятаймо  тих, кому ми завдячуємо мирним життям!

29 червня о 17.00 розпочнеться благодійний аукціон представлених фото!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення