Виставка Шлях до перемоги

У Вінницькому художньому музеї відкрили виставку «Шлях до перемоги»!
В експозиції представлена широка стилістично-жанрова палітра полотен (від натуралістичного реалізму до асоціативного фігуративу), більшість з яких характеризується глибинним філософським й емоційним проникненням у реалії сьогодення, взаємодією з суворими умовами дійсності.

Представлені роботи пронизані енергією життя, монументальністю, метафоризмом, відвертим прагненням митців виразно донести ідею до глядача.

За словами одного з майстрів пензля, свою роботу він писав під звуки сирен сигналу «Тривога», які з перших днів російської окупації і дотепер час від часу звучать у Вінниці.

Під час відкриття виставки організатори наголошували, що роботи вінничан пронизані енергією життя, монументальністю, прагненням художників своєю творчістю наблизити Перемогу.

«Коли закінчиться війна і військові повернуться додому, пропоную ще раз повторити нашу виставку спеціально для переможців», — висловив власну думку один з митців. Віриться, що адміністрація музею підтримає таку пропозицію.

У Вінницькому обласному художньому музеї зазначили, що Мистецький фронт Вінниччини, рівняючись на героїчну відвагу Збройних Сил України, мужньо і міцно тримає свою позицію. В унісон, мовою барв й візуальних символів, лунає молитва митців Вінниччини за Україну, щиросердечна вдячність і низький уклін захисникам, лікарям, рятівникам, робітникам,– кожному, хто словом, справою, підтримкою наближає перемогу.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення