Виставка «Скарбниця Лаврських майстерень»

Виставка «Скарбниця Лаврських майстерень»

Всі анонси від: Вінницький обласний краєзнавчий музей

Майже місяць, до 19 травня у Вінницькому обласному художньому музеї триватиме виставка «Скарбниця Лаврських майстерень».
На виставці представлені творчі здобутки молодих київських живописців:
 - Оксани Возіянової
 -  Михайла Гайового
 - Наталії Гладовської
 -  Олени Думбадзе
 - Артема Копайгоренка
 -  Віри Лозовської
 - В’ячеслава Барловського.
Всі митці, які представлені на виставці є учнями і послідовниками видатного мистця, графіка, дійсного члена Національної академії мистецтв України, народного художника України, члена Національної спілки художників України, лауреата Державної премії України ім. Тараса Шевченка Миколи Андрійовича Стороженка (1928 – 2015) і представляють свій значний авторський доробок, який базується на відродженні та збереженні традицій іконопису.

На виставці експонуватиметься більше 30 ікон класичного канонічного письма, виконаних в стилі українського бароко, а також творів на сакральну тематику.

На виставці передбачено живе спілкування з авторами, що послужить додатковим ключем до розуміння змісту і концептуального значення представлених творів.

Виставка, що представляється напередодні великого релігійного свята Пасхи, своєю актуальністю і високими художніми якостями, безумовно, стане визначною подією в культурному житті Вінниці.

Довідки за телефонами: 35-31-28, 35-31-30 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення