Засідання Клубу сімейного дозвілля та розвитку

Засідання Клубу сімейного дозвілля та розвитку

У залі бібліотеки ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 73, ІІІ поверх, читальна зала відділу документів із гуманітарних, технічних та природничих наук) відбудеться засідання Клубу сімейного дозвілля та розвитку «Родинне сонцеколо» за темою: «Гостини у колі білоруської родини». Учасники зможуть познайомитись зі звичаями та традиціями білоруських сімей.
З червня у Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва стартував проект – Клуб сімейного дозвілля та розвитку «Родинне сонцеколо».
Основна  його мета – формування у громадян усвідомлення себе як частинки свого народу з міцним корінням роду, традицій, звичаїв та залучення громадськості до активної участі в культурному житті регіону.
В рамках проекту заплановано 12 зустрічей з представниками різних національностей, які мешкають на Вінниччині.
Уже відбулися зустрічі з українськими, єврейськими, литовськими сім’ями. Наразі запланована зустріч з білорусами. 
Білоруси, як і кожна нація, кожен народ, мають свої обряди, звичаї, традиції, що виробилися протягом багатьох століть і освячені віками. Найважливішими традиціями білорусів є: вимогливість у сімейних взаєминах, особиста відповідальність кожного члена сім’ї за доручену йому справу, взаємодопомога та взаємопідтримка, повага до батьків і старших, батьківське благословення, сумлінність, доброзичливість, скромність, повага до праці та людини.
Сьогодні в Україні проживає 276 тис. білорусів, більшість з яких – у східних та південно-східних регіонах. У Вінницькій області мешкає більше 3 тис. білорусів, які беруть активну участь у суспільно-політичному, господарському і культурному житті нашої країни. У Вінниці зареєстроване земляцтво Білорусів з 24 квітня 1998 року. За цей час вінницьким білорусам вдалося не лише зберегти національні звичаї та традиції, а й примножити їх. Вони прагнуть, щоб діти та внуки підтримували зв’язки з країною, з якої родом їхні пращури.

На зустрічі «Гостини у колі білоруської родини» будуть говорити про родинні цінності білоруських сімей, головні функції в жінок та чоловіків у білоруських родинах, особливості життя та побуту в білоруських родинах (традиції, звичаї, свята, виховання тощо). Присутні на заході зможуть ознайомитися з виставкою книг та періодичних видань за темою: «Щоб жила культура предків: білоруські народні свята, обряди, традиції», а також білоруською атрибутикою, послухати вірші та пісні білоруською мовою, переглянути відео- та фотоматеріали. У рамках засідання Клубу будуть використані інтерактивні форми спілкування, відбудеться дегустація білоруських страв.

Учасники зустрічі – представники білоруських родин, педагоги, бібліотекарі, журналісти, музиканти, представники громадських організацій, студентська молодь.
Вхід вільний!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення