Новий чи уживаний: який MacBook купити у 2024 році

ctrs.com.ua
Автор:
ctrs.com.ua
01 березня 2024

Макбук – це популярний ноутбук виробництва Apple, що працює під управлінням ексклюзивної операційної системи macOS. Коли говоримо про техніку Apple взагалі, перше, що згадується, – її вартість. Вона не є низькою. Утім, покупці, які вибирають MacBook, знають, за що сплачують гроші. Ці компактні та легкі ультрабуки варті кожної витраченої копійчини.

Новий чи уживаний: який MacBook купити у 2024 році

Причини популярності Макбук в Україні

Якщо для вас є актуальним питання покупки нового ноутбука, Macbook буде оптимальним варіантом з низки причин:

  • Операційна система macOS

За свідченнями користувачів, працювати з цією операційною системою набагато простіше, ніж з Windows. Її інтерфейс продуманий до дрібниць. Ви без особливого труда зможете підключити сторонні пристрої, швидко розберетеся з основними комбінаціями клавіш. Для macOS створено відповідники найпопулярніших програм для роботи з графікою чи ведення бізнесу. Тобто, проблем з переходом на macOS не повинно виникати.

  • Компактність, мобільність, автономність

Макбук належить до категорії ультрабук. Тобто, це легкий портативний лептоп, котрий можна брати з собою будь-куди. Навіть моделі MacBook Pro чи MacBook Air M2 2022 з 15-дюймовими екранами мають меншу вагу до 1,5 кг у порівнянні з аналогами на Windows. Містка батарея забезпечує тривалий строк роботи на одному заряді до 18 годин.

  • Потужні компоненти

До 2020 року Макбуки працювали на процесорах Intel. Але з появою лінійки MacBook Air M1 було здійснено перехід на власні процесори з родини Apple Silicon. Але в загальному, Apple ставить на свої Макбуки доволі потужні системи на кристалі. Відповідно, цей компактний лептоп добре підходить для будь-яких завдань – від перегляду відео чи серфінгу в мережі, до виконання відповідальних проєктів по роботі.

Переваги Макбук можна перелічувати й далі. Покупцям подобаються їх глянцеві дисплеї з технологією Liquid Retina. На високому рівні знаходиться захист конфіденційної інформації. Клавіатура вражає своєю зручністю та надійністю тощо. Не дивно, що багато хто мріє придбати цей ноутбук навіть у стані б/у.

Новий чи б/у MacBook: що краще

Відновлення уживаної техніки Apple – звична справа. Багато компаній в Україні займаються цим. Але якщо Макбук відновлено в офіційному сервісному центрі з дотриманням усіх вимог, то його вартість навряд чи буде низькою.

Недоліки купівлі Макбук у стані б/у:

  • мала ціна буде лише на дійсно старі моделі 2012-2015 років, які вже не оновлюються;
  • покупцеві в більшості магазинів доведеться додатково платити за гарантію та захист від ушкоджень;
  • обмежена актуальність – ви точно не знаєте, як довго на б/у Макбук можна буде встановлювати нові версії macOS;
  • ризик швидкого виходу з ладу;
  • б/у Макбук – це застарілі технології тощо.

Досить небезпечно купувати б/у ноутбук Apple по оголошеннях від приватних осіб. Ціна висока, а яка реальна якість – можна лише здогадуватися.

BJovEoULicZh3yXhAMtLcvgRs96i1z7hvMmBLPK5h-9DjX8o06s387zx-iRAaLV1LGY8GIKUSybg1H5MK5Ju6CHOUZvRcqPbiE8dVrix3HIwHU5xy6dh-Pcha3mvnIEWIGYqmiCxSGGYwfr7sS8HBqM

Новий Макбук в магазині дилера Apple

Найдешевший нині MacBook Air M1 2020 року коштує приблизно одну тисячу доларів. Професійні Макбук Про можуть коштувати ще більше. Проте переваги покупки в магазинах авторизованих дилерів очевидні:

  • тривала гарантія;
  • вам запропонують лише оригінальні та актуальні моделі;
  • вигідні умови розтермінування та кредитів на Макбук без відсотків;
  • можливість обміну старих гаджетів з отриманням суттєвої знижки;
  • доступ до професійного сервісного обслуговування.

Таким чином, якщо плануєте купувати Макбук, краще брати нову модель від офіційного дилера з тривалою гарантією.

Події по темі:
Коментарі до події (1)
  • Богдан Мельниченко 01 Березня

    Хочу поділитись своїм захопленням від недавньої покупки в інтернет-магазині Comfy https://comfy.ua/ua/ . Я довго мріяв про лептоп, який поєднує в собі стиль, міць та надійність. І ось нарешті я став щасливим власником Apple MacBook.



    Чесно кажучи, я був приємно вражений не лише асортиментом продукції, а й оперативністю обслуговування. Мені надали велику інформацію про кожен товар, що допомогло мені зробити свідомий вибір. Замовлення оформилося легко, доставка була швидкою, а упаковка – надійною.



    Що стосується самого MacBook, захопленню немає меж. Екран з приголомшливою роздільною здатністю, неймовірна продуктивність, стильний та легкий дизайн – все це робить його ідеальним вибором для тих, хто цінує якість та комфорт.



    Крім того, на сайті магазину є різні акції та знижки, які роблять покупку ще вигіднішою. Я рекомендую заглянути до них та ознайомитися з пропозиціями. Можливо саме там ви знайдете свій ідеальний гаджет!
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як обрати ювелірну прикрасу для весілля: поради для подарунка
Як обрати ювелірну прикрасу для вес... Дізнайтеся, як вибрати ідеальні ювелірні прикраси для весільного подарунка, враховуючи стиль, символіку та персоналізаці...
7 унікальних та цікавих місць Вінничини
7 унікальних та цікавих місць Вінни... Україна така розмаїта та багата на цікавинки. Наша Вінничина не виняток! У Вінницькій області є чимало унікальних місць,...
Програма Porsche Approved: чи варто купувати автомобіль з пробігом?
Програма Porsche Approved: чи варто... Вибір автомобіля завжди був складним завданням, особливо коли мова йде про преміальні марки. Одним з варіантів є придбан...