Сергію Сидорчуку — 32 роки: як уродженець Криму став капітаном київського “Динамо” та проводить у клубі вже 11-ий сезон

www.gazeta.lviv.ua
Автор:
www.gazeta.lviv.ua
17 липня 2023

За роки свого існування в київському клубі мали за честь грати багато блискучих гравців, завдяки яким “Динамо” творило власну історію та здобувало численні трофеї. Але окремої уваги заслуговують ті футболісти, яким довіряли виводити команду на футбольне поле у ролі капітана. 

Літопис гранду українського футболу містить згадки про багатьох легендарних капітанів киян — Василя Турянчика, Віктора Серебрянікова, ВІктора Колотова, Анатолія Дем’яненка, Олега Лужного. Свого часу носили капітанську пов’язку й найкращий гравець в історії клубу та радянського футболу Олег Блохін та нинішній помічник Мірчі Луческу й тимчасовий В.О. головного тренера “Динамо” Олександр Шовковський. 

А 10 вересня 2017 року капітаном киян було обрано Сергія Сидорчука, який залишається ним і дотепер. 2 травня футболісту виповнилося 32 роки. Понад 10 з них уродженець Джанкою, що в Криму, віддав київському “Динамо”.

Сергію Сидорчуку — 32 роки: як уродженець Криму став капітаном київського “Динамо” та проводить у клубі вже 11-ий сезон

З Джанкоя у Київ транзитом через Запоріжжя 

Сергій з 13 років навчався у футбольній школі запорізького “Металурга”. Тому насправді можна вважати, що путівку в футбольне життя він отримав в цьому українському місті. В складі “Металурга” гравець дебютував в вітчизняній Прем’єр-лізі в серпні 2009 року. Саме там його помітили скаути “Динамо” та запропонували перейти в київський клуб. Як відзначають експерти порталу www.gazeta.lviv.ua, наприкінці 2012 року контракт з киянами підписав не тільки Сидорчук, але й його партнер по “Металургу” Андрій Цуріков. Вважалося, що в останнього навіть більше шансів заграти в “Динамо”. Але сталося не так, як гадалося: Андрію не вдалося закріпитися в команді, а ось герой нашого матеріалу став повноцінним гравцем основи та згодом капітаном. 

Взагалі носити капітанську пов’язку — це означає користуватися повною довірою партнерів та тренерів, бути неформальним лідером та вести партнерів за собою. В цьому плані Сидорчук став гідним наслідувачем слави легендарних динамівських капітанів минулого. Сергій ніколи не буває байдужим до того, що відбувається на футбольному полі, він гостро переживає кожну невдачу команди та всіма силами намагається допомогти “Динамо” вийти з кризи та знову повернутися до звичної всім боротьби за чемпіонство в українській першості.  

Лідер в клубі — лідер у збірній

З “Динамо” Сидорчук став триразовим чемпіоном України та стільки ж разів вигравав національний Кубок та Суперкубок. Завдяки яскравій грі в клубі в 2014 році дебютував у збірній країни. Сергію вдалося відзначитися забитими м'ячами у двох перших поєдинках за Україну, що є унікальним досягненням. 

Ще один гол капітан “Динамо” забив французькій збірній у Парижі на стадіоні “Стад-де-Франс” в березні 2021 року. Це був стартовий двобій відбіркового циклу до світової першості 2022 року. Усі букмекери, як наприклад, БК Фавбет, віддавали беззаперечну перевагу тодішнім чемпіонам світу. Але наші хлопці спростували несприятливі прогнози та змогли звести матч з набагато сильнішим суперником внічию — 1:1. Сидорчук не тільки забив гол, але й був одним із лідерів на футбольному полі, вкотре показавши свій незламний характер та нестримну жагу до перемоги. 

Сергій проводить у “Динамо” вже одинадцятий сезон та є одним з найбільш досвідчених гравців команди. Як справжній капітан він переживає за нинішні не дуже позитивні результати. Але вірить, що вже дуже скоро ми побачимо те “Динамо”, яке знають і люблять вболівальники з різних куточків світу.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Подаруйте найкраще літо дитині з дитячим басейном
Подаруйте найкраще літо дитині з ди... Вибір басейну для дитини потребує ретельного підходу та врахування кількох важливих аспектів. У цій статті ми розглянемо...
ТОП-7 Великодніх мультиків для всієї сім'ї
ТОП-7 Великодніх мультиків для всіє... Ловіть добірку мультфільмів про світле свято - Великодня! Це чудова нагода цікаво та весело провести час зі сім'єю, а та...
Печемо паски: ТОП-5 найсмачніших рецептів
Печемо паски: ТОП-5 найсмачніших ре... Наближається світле свято - Воскресіння Господнє! На кожному Великодньому столі обов'язковим елементом є паска. Тож лові...