Який Айфон обрати для фото: iPhone 14 Pro Max чи попередні покоління?

ctrs.com.ua
Автор:
ctrs.com.ua
31 травня 2023

Любите фотографувати та хочете купити смартфон з чудовою камерою? Рекомендуємо звернути увагу на новий iPhone 14 Pro Max, який визнаний найпросунутішим і найпотужнішим Айфоном. Він здатний робити неймовірно деталізовані та барвисті фото. У цій статті розповімо про те, чим він відрізняється від попередніх моделей iPhone 13 Pro Max та iPhone 12 Pro Max, і чому є найкращим вибором для любителів фото.

Який Айфон обрати для фото: iPhone 14 Pro Max чи попередні покоління?

Система камер iPhone 14 Pro Max

iPhone 14 Pro Max має професійну систему камер, що складається з чотирьох модулів:

  1. 48 Мп основна камера

Основний об'єктив потішить апертурою f/1.78, семиелементним об'єктивом, другим поколінням оптичної стабілізації зображення зі зсувом сенсора, та 100% фокусними пікселями. Камера використовує інноваційний 4-піксельний сенсор, який дозволяє знімати фото з високою роздільною здатністю та динамічним діапазоном. Також є Deep Fusion, Smart HDR 4, портрет із розширеним ефектом боке та контролем глибини, нічний та Apple ProRAW.

  1. 12 Мп ультраширококутна камера з апертурою f/2.2

Має 6-елементний об'єктив з кутом огляду 120 градусів, 100% фокусні пікселі та підтримує корекцію спотворень, нічний режим та макрознімання.

  1. 12 Мп телеоб'єктив із двократним оптичним зумом

Камера дозволяє наближати об'єкти без втрати якості, підтримує портретний режим із розширеним ефектом боке та контролем глибини, нічний режим та нічні портрети (за допомогою сканера LiDAR).

  1. 12 Мп телеоб'єктив із трикратним оптичним зумом

Камера дає можливість ще більше наближати об'єкти, є портретний режим з ефектом боке та контролем глибини, нічний режим та нічні портрети (за допомогою сканера LiDAR).

Усього iPhone 14 Pro Max пропонує 3x оптичний зум і до 15x цифровий зум. Крім того, він оснащений сапфіровим склом для захисту лінз, адаптивним спалахом True Tone, фотонним двигуном для ретушування знімків. Окремий плюс – панорамне знімання при роздільній здатності до 63 Мп.

iPhone 13 Pro Max та iPhone 12 Pro Max – що запропонують фотографу

Не будемо заглиблюватися в тонкі технічні характеристики, скажемо лише за якими параметрами iPhone 14 Pro Max перевершує попередників:

 

  • основна система камер у попередніх серіях 12+12+12, тоді як в iPhone 14 Про Макс маємо 48+12+12 Мп;
  • більша кількість підтримуваних режимів для отримання фотографій студійної та професійної якості;
  • цифровий зум до 15-х, у попередників – до 9-х.

Окремий момент – інтелектуальна обробка фото та відео, за яку відповідає потужніший процесор.

6476e2cd0fca8.webp

Процесор A16 Bionic та якість фото

iPhone 14 Pro Max працює на новому процесорі A16 Bionic, який є найшвидшим та найпотужнішим чіпом для смартфона. Він має шестиядерний CPU, п'ятиядерний GPU та 16-ядерний нейронний двигун, які забезпечують високу продуктивність, ефективність та інтелектуальність. Процесор A16 Bionic також впливає на якість фото та відео, оскільки підтримує такі функції:

  • Action Mode – новий режим знімання, який дозволяє знімати швидкі та динамічні сцени з високою чіткістю та плавністю;
  • Photographic Styles – дозволяє настроювати відтінки на фото відповідно до ваших уподобань;
  • Cinematic Mode – режим відеознімання, що дозволяє створювати кінематографічні відео з ефектом боке та автофокусом. Цей режим використовує сканер LiDAR та нейронний процесор для аналізу сцени та визначення глибини;
  • ProRes – новий формат відео, який дозволяє записувати відео у професійній якості з високою роздільною здатністю та бітрейтом. Цей формат ідеально підходить для подальшого редагування та корекції кольору.

Який Айфон обрати для фото: висновки

Виходячи з усього вищевикладеного, можна дійти висновку, що iPhone 14 Pro Max є найкращим Айфоном для фото. З його допомогою можна отримувати неймовірно детальні та насичені кольором фото. Ціна iPhone 14 Pro Max не низька, але для професіонала це оптимальний варіант. 

Якщо ж ваша любов до фото обмежується селфі для соцмереж та знімками з відпустки, Айфони попередніх серій аж до iPhone 11 Pro Max також дозволяють отримувати чудові фото та відео. Ціна при цьому помітно нижча.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ теплового випромінювання
Тепловізор ThermEye: Погляд у світ... Тепловізор ThermEye - це високоточне пристрій із тепловідображенням, призначений для виявлення об'єктів за їх тепловим в...
Безпечна гра на гроші в ігрові автомати
Безпечна гра на гроші в ігрові авто... Сертифіковані ігрові автомати в ліцензійних онлайн казино гарантують чесну роботу математичних алгоритмів. Грати в них о...
Тест на знання української мови
Тест на знання української мови 21 лютого - Міжнародний день рідної мови. Нам належить одна із наймилозвучніших мов світу! Про це завжди варто пам'ятати...