Водохреще у Кропивницькому: перелік місць де безпечно пірнати? Та як правильно це зробити?

Морощук Ольга
Автор:
Морощук Ольга
16 січня 2020

Офіційні місця для купання на Водохреще (на кожному посту чергуватимуть рятувальники).

Поради, як правильно пірнати у холодну воду! 

Водохреще у Кропивницькому: перелік місць де безпечно пірнати? Та як правильно це зробити?

Перелік офіційно визначених місць проведення заходів 19 січня на Водохреща у Кропивницькому:

 На цих об`єктах чергуватимуть рятувальники, які матимуть із засоби рятування на воді, засоби зв’язку та гучномовці. У разі необхідності відпрацьована взаємодія з медиками щодо надання невідкладної допомоги мешканцям міста

Підрозділи Управління ДСНС в області Місце проведення Водохреща

Кількість

постів

Час

чергування

2 ДПРЧ

м. Кропивницький
Джерело Святого Даниїла (р. Інгул) 1

З 10.00 –

13.00

19.01.2020

6 ДПРЧ

м. Кропивницький
Новомиколаївський пляж (р. Інгул) 1

З 10.00 –

13.00

19.01.2020

5 ДПРЧ

м. Кропивницький

Парк Перемоги

(р. Сугоклія)
1

З 10.00 –

13.00

19.01.2020

4 ДПРЧ

смт Нове

с. Соколівське

вул. Карпенка-Карого (біля Соколівської с/р)
1

З 10.00 –

13.00

19.01.2020

Поради, як правильно пірнати у холодну воду!

Заходити у воду швидко. Чим швидше занурите своє тіло в крижану воду, тим менше шанс отримати переохолодження.Просто заходьте, поринайте і швидко назад.

 Перебувати у воді не довше 20 секунд. 

Не витиратися після виходу. Розтирання після крижаної води може пошкодити дрібні капіляри шкіри.  В ідеалі можна просто промокнути тіло рушником.

Одягатися дуже швидко.

Після купання пробігтися.

Помилки, яких слід уникати:

Занурюватися в ополонку не з головою

Якщо вже пірнаєте в ополонку, то занурюватися потрібно повністю, з головою. Інакше, різкий перепад температур між тілом і головою, може спровокувати спазм судин. А з цим жарти погані.

Поплескувати себе по тілу після виходу з ополонки

Тут причина та ж, що і у випадку з витиранням рушником. Подібні поплескування на морозі можуть пошкодити дрібні судини шкіри.

Намагатися розігрітися на тренажерах

Багато намагаються перед купанням в ополонці максимально розігріти своє тіло за допомогою фізичних вправ або навіть тренажерів. Цього ні в якому разі не варто робити. Інакше, у крижаній воді після такого розігріву, ваші м'язи можуть отримати мікротравми.

Вживати алкоголь

Після купання, деякі люди думають, що швидко зігрітися можна алкоголем. Це не так. Алкоголь здатний дати уявне відчуття тепла тільки в перші кілька хвилин, коли під його впливом судини розширюються. Після цього вони різко звужуються і ви ризикуєте дуже швидко замерзнути.

Кому ні в якому разі не можна пірнати в ополонку

Отже, в першу чергу пірнати в ополонку не можна дітям до 6 років. Викид гормонів від занурення в холодну воду може серйозно послабити їх імунітет.

Вагітним жінкам теж слід у цей день триматися подалі від крижаної води. Перепад температур запросто може викликати передчасні перейми і навіть викидень.

Люди з гострими захворюваннями а так само з загостреними хронічними, особливо це стосується тих, у кого захворювання сечовивідних шляхів та гінекологічні запалення.

Сердечникам, гіпертонікам і діабетикам, занурюватися у воду не можна ні в якому разі.

А ще, якщо у вас синці під очима, купатися в ополонці теж не слід — це перша ознака недостатності надниркових залоз. А саме на них при зануренні і доводиться велика частина навантаження.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
ТОП 10 романтичних фільмів для перегляду вдвох
ТОП 10 романтичних фільмів для пере... Якщо вам набридли одноманітні романтичні комедії, то нова добірка «Мого Міста» - для вас. У цих фільмах - всі грані любо...
Як лікувати ангіну у дорослих?
Як лікувати ангіну у дорослих? Ангіна (або гострий тонзиліт), є захворюванням, що характеризується запаленням мигдалин. Ця інфекція може спричинити зна...
Безплатний онлайн-театр для військових та волонтерів
Безплатний онлайн-театр для військо... DRAMOX – онлайн-театр з найбільшою колекцією українських вистав. Одна з основних місій платформи – популяризація та підт...