Бродівська сахара на Львівщині і ще деякі дива природи

Афіша Львова  - MoeMisto.ua
Автор:
Афіша Львова - MoeMisto.ua
21 квітня 2021

У це важко повірити, але щоб побачити пустелю не треба їхати в Африку, Азію чи навіть Херсонщину (хоча сюди поїдьте), бо неподалік Львова у самому серці Малого Полісся серед соснових лісів, боліт та торфовищ є своя “Бродівська Сахара” площею неповних 5 гектарів. Про неї туристам стало відомо лише нещодавно!

Бродівська сахара на Львівщині і ще деякі дива природи

Пустеля “Бродівська Сахара”знаходиться у Львівській області, Бродівському районі, поблизу села Ражнів.
Знайшли цікавинку природи працівники відділу рекреації Національного природного парку «Північне Поділля» під час обстеження довкілля у квітні 2020 року.
Хоч і знахідка зовсім нова, проте новина про пустелю на Львівщині розлетілась швидко по всій Україні і до неї вже їздять чимало туристів.

На жаль, ця територія не належить до заповідних ділянок НПП «Північне Поділля» та не має жодного охоронного статусу.

Довколишня територія має багато піщаних дюн, які наносили вітри після того, як відступив льодовик. Тут знаходяться поодинокі низькорослі закущені сосни, які, у певній мірі, заметені піском частими північно-західними вітрами.
 

Подорож автомобілем туди займе приблизно півтори години з центру Львова.

Поблизу пустелі знаходиться ще одне цікаве місце, яке варто відвідати! Серед чудової природи Вороняцьких гір знаходиться унікальний природній об’єкт.

Це – дві карстові водойми, що називаються «Сині вікна» або "Бірюзові озера" ! Вони утворилися в результаті розчинення карбонатних порід водою. Через яскравий бірюзовий колір води, яка заповнила вапняковий карст, ці водойми називають бірюзовими озерами. Вода у цих водоймах унікальної синяви. А якщо день сонячний, то у воді відображається небо, що у гармонії з ошатним буковим лісостаном створює несказанної краси картину природи.




Неподалік озер та пустелі є ще одне цікаве місце, яке варто відвідати! У селищі Підкамінь є гігантський камінь-останець і замок!
Камінь-велетень висотою17 метрів, який належить до Вороняцьких гір і з нього видно на багато кілометрів довкола, аж до Почаєва. Неподалік каменя-велета є давні печери, а також каплиця Параскеви П’ятниці (1739р.). На рифі Медоборів красується величний комплекс монастиря Походження Древа Христа Господнього з костелом Вознесіння (1464р.), який в минулому був відомим на всю Галичину паломницьким центром.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Що вміють сучасні домашні телевізори
Що вміють сучасні домашні телевізор... Телевізор із простого пристрою для перегляду телепередач перетворився на потужний мультимедійний центр, здатний запропон...
Занурення у світ тепла: Все про тепловізори та їх застосування
Занурення у світ тепла: Все про теп... Тепловізори - це прилади, які використовуються для виявлення і візуалізації інфрачервоного випромінювання, що випромінює...
ТОП-7 цитат Ліни Костенко, які варто читати кожен день
ТОП-7 цитат Ліни Костенко, які варт... Слова Ліни Костенко - завжди надихають та мотивують. Пропонуємо і вам ними насолодитися!