Що подивитися після роботи: підбірка фільмів

Афіша Тернополя
Автор:
Афіша Тернополя
24 січня 2023

Ми знаємо, що подивитися ввечері та які фільми чудово підходять для доброго настрою.

Що подивитися після роботи: підбірка фільмів

Нью-Йоркське таксі / Taxi (2004 р., США, Франція)

Режисер: Тім Сторі
Жанр: бойовик, комедія
Тривалість: 1 год 37 хв
У головних ролях: Квін Латіфа, Джимі Феллон, Генрі Сіммонс, Дженніфер Еспозіто

Бель Вільямс – одна з найкрутіших таксисток Нью-Йорка. Вона знає це місто, як свої 10 пальців, і долає найскладніші дистанції з реактивною швидкістю. Однак дівчина мріє взяти участь у справжніх перегонах. І для цього в її гаражі вже напоготові автомобілемонстр. Проте такий талант потрібен не лише на автодромі, а й… у поліції. Особливо слідчому Енді Вошберну, якому ніяк не вдається скласти іспит на водійські права. Йому потрібна допомога Бель, щоб упіймати небезпечну банду грабіжниць банків. Настав час показати все, на що здатна королева нью-йоркських вулиць.


Ідеальні незнайомці / Perfetti sconosciuti (2016 р., Італія)

Режисер: Паоло Дженовезе
Жанр: драма, комедія
Тривалість: 1 год 37 хв
У головних ролях: Джузеппе Батістон, Анна Фольєтта, Марко Джалліні.

Що може бути ліпше за веселий вечір у компанії справжніх друзів? У просторій вітальні збираються семеро: вони давно знайомі й, здається, не мають секретів один від одного. Проте господиня вечора пропонує погратися у, на перший погляд, потішну гру: зачитувати вголос усі вхідні повідомлення і ставити на гучний зв’язок усі вхідні дзвінки. І тут виявляється, що не все так безхмарно й прозоро у стосунках присутніх. Гра набуває неочікуваних обертів, зриваючи маски й викриваючи скелети у шафах.


Кухар на колесах / Chef (2014 р., США)

Режисер: Джон Фавро
Жанр: комедія
Тривалість: 1 год 55 хв
У головних ролях: Джон Фавро, Софія Вергара, Джон Легвізамо, Скарлетт Йоганссон, Олівер Платт, Дастін Гоффман, Роберт Дауні (молодший).

Карл Каспер був шеф-кухарем одного з найпрестижніших ресторанів Лос-Анджелеса. Проте все його життя пішло шкереберть після різкого відгуку відомого критика. Він втрачає роботу, натхнення і спокій у родині. Однак доля дає йому несподіваний другий шанс – Карлу пропонують відкрити мережу перекусних на колесах. І він погоджується на це разом із колишньою адміністраторкою ресторану, з якою їх колись пов’язували досить тісні стосунки. Чим закінчиться вся ця ризикована авантюра, і чи вдасться Карлу повернути життя у вдалу колію?


Запах жінки / Scent of a Woman (1992 р., США)

Режисер: Мартін Брест
Жанр: драма
Тривалість: 2 год 37 хв
У головних ролях: Аль Пачіно, Кріс О’Доннелл, Джеймс Ребгорн, Габріель Анвар.

За головну роль у цьому фільмі Аль Пачіно отримав «Золотий глобус» і «Оскар». А її міг би зіграти Джек Ніколсон. Картина, яка насправді є римейком однойменного фільму 1974 року, заслужено стала класикою сучасного кіно, а сцену з танго бачили навіть ті, хто жодного разу не переглядав стрічку цілком. До речі, репетирувати її Аль Пачіно й Габріель Анвар довелося 2 тижні, а на зйомки пішло аж 3 дні.

За сюжетом, учень випускного класу Чарльз Сіммс, у якого чималі проблеми в школі, наймається на одноразову роботу — доглядати сліпого підполковника у відставці. Проте коли рідні підполковника їдуть з дому, з’ясовується, що у підопічного Чарльза власні плани. Він збирається відірватися на повну у Нью-Йорку, а потім покінчити зі своєю самотністю й неміччю за допомогою револьвера. Щоправда, Чарльз не відразу дізнається про всі пункти цього плану. Шалена мандрівка примусить обох головних героїв переглянути свої погляди на життя.


Лашкаво прошимо! / Bienvenue chez les Ch’tis (2008 р., Франція)

Режисер: Дені Бун
Жанр: комедія
Тривалість: 1 год 46 хв
У головних ролях: Кад Мерад, Дені Бун, Зое Фелікс, Лоренцо Осілья-Форе.

У 2008 році французькі кінематографісти дали Голлівуду майстер-клас, як знімати справді смішне кіно, й довели, що французькі комедії живі-здорові та готові розважати глядачів усієї планети.

Начальник поштового відділення у містечку на півдні Франції Філіп Абрамс мріє перевестися до милого серцю передмістя Марселя. Однак через дрібне порушення мрія повертається до нього спиною: Філіпа відправляють у «заслання» на північ країни. Корінний мешканець півдня насторожено ставиться до місцевих жителів і мріє швидше вибратися з цієї халепи. Однак неочікувано він розуміє, що його стереотипи не витримують перевірки реальністю, а навколо нього – щирі доброзичливі люди.


Вік Адалін / The Age of Adaline (2015 р., США)

Режисер: Лі Толанд Крігер
Жанр: драма, мелодрама
Тривалість: 2 год 20 хв
У головних ролях: Блейк Лайвлі, Міхіл Гаушман, Кеті Бейкер, Гаррісон Форд.

Хто з нас не мріяв ніколи не старіти? А от Адалін Боуман видалася фантастична нагода перевірити, як це − роками не помічати змін у дзеркалі. Адалін було 27 років, коли у перший день 1935 року вона потрапила в автотрощу, після якої старість втратила владу над її тілом. Однак з часом стало зрозуміло, що такий подарунок долі насправді може обернутися справжнім прокляттям і що вічна молодість не гарантує щастя. Одного разу Адалін зустрічає своє справжнє кохання й готова на все, аби постаріти разом із цим чоловіком…

Читайте також: Топ 7 фільмів, що мотивують


Митниця дає добро / Rien à déclarer (2011 р., Франція)

Режисер: Дені Бун
Жанр: комедія
Тривалість: 1 год 48 хв
У головних ролях: Бенуа Пульворд, Дені Бун, Джулі Бернард, Карін Віар.

Ще один французький фільм, який варто подивитися у п’ятницю ввечері. Ця комедія 2011 року так сподобалася глядачам, що вже за перший тиждень показу касові збори утричі перевищили бюджет фільму.

Двоє митників охороняють по різні боки кордон між Бельгією та Францією. Вони вже тривалий час недолюблюють один одного і влаштовують регулярні підлянки. Однак це не заважає одному з них зустрічатися з сестрою «ворога», про що той поки що не здогадується. Звісно, шила в мішку не сховаєш, і час, коли таємниця розкриється, наближається. Утім доля готує для них обох ще більший сюрприз. Головні герої змушені разом взяти участь в операції державного значення: їм потрібно спіймати небезпечного наркодилера. Буде весело.


Хороший рік / A Good Year (2006 р., США, Велика Британія)

Режисер: Рідлі Скотт
Жанр: драма, комедія, мелодрама
Тривалість: 1 год 58 хв
У головних ролях: Рассел Кроу, Маріон Котіяр, Альберт Фінні, Фредді Гаймор.

Фільм знятий за однойменним бестселером Пітера Мейла. Достатньо глянути на імена акторів, що виконують головні ролі, аби дати шанс цій мелодраматичній комедії про кохання і пошуки дому серця.

Макс працює трейдером у Лондоні, але дитинство його минуло на півдні Франції. Одного дня він дізнається про смерть рідного дядька, що виховав його. Макс отримує у спадок маєток із виноградниками й вирішує відразу ж його продати, адже він тепер затятий містянин. Однак коли він приїжджає у місця свого дитинства, спогади примушують його засумніватися у правильності рішення. До того ж він знаходить тут сестру і зустрічає чарівну дівчину. Тепер ніщо не змусить Макса відмовитися від маєтку… Світлий і неймовірно красивий фільм з краєвидами Провансу.


Кохання – найкращі ліки / Supercondriaque (2014 р., Франція)

Режисер: Дені Бун
Жанр: комедія
Тривалість: 1 год 47 хв
У головних ролях: Дені Бун, Кад Мерад, Аліс Поль, Жан-Ів Бертело.

Сорокарічний Роман Фобер хоч і працює в лікарні, страшенно боїться підхопити якусь хворобу. Цей страх примушує його постійно вишукувати у собі симптоми все нових і нових болячок. І щоразу він звертається до свого друга і лікаря Дімітрія Звенке. Дружба дружбою, а така ситуація Звенке, зрештою, набридає, і він радить Роману знайти собі жінку, закохатися в неї і забути про всі уявні хвороби. Проте як виконати такий припис лікаря чоловікові, який максимально уникає контактів з іншими людьми?


Більше, ніж друг / The Switch (2010 р., США)

Режисери: Джош Гордон, Вілл Спек
Жанр: драма, комедія, мелодрама
Тривалість: 1 год 40 хв
У головних ролях: Джейсон Бейтман, Дженніфер Еністон, Джефф Голдблюм.

Дженніфер Еністон – справжня гуру комедії ситуацій. Цього разу її героїня Кессі зважується на штучне запліднення. Як донора вона обирає поважного одруженого чоловіка. Кессі ділиться цим наміром із найкращим другом Воллі, і вони влаштовують веселу вечірку, де добряче напиваються. Після того друзі не бачаться шість років, а коли нарешті зустрічаються, Воллі помічає, що син Кессі дуже схожий на нього. Йому доведеться розібратися з власними почуттями й довести Кессі, що тепер вони більше, ніж друзі.


Право на «ліво» / Les infidèles (2012 р., Франція)

Режисери: Жан Дюжарден, Фред Каває, Александр Кортес, Еммануель Берко, Мішель Азанавічус
Жанр: комедія
Тривалість: 1 год 49 хв
У головних ролях: Жан Дюжарден, Жиль Леллуш, Ліонель Абеланські.

Цей фільм насправді складається з шести розповідей-скетчів, пов’язаних однією спільною темою чоловічої зради. Двоє друзів, яких грають Дюжарден і Леллуш, перевтілюються у різних персонажів, кочуючи з історії в історію. Зрада у цій картині показана «у всій красі» з гумором і навіть абсурдом. Головні герої Жан і Жиль у погоні за спідницями готові на все. І через це у кожній серії вони потрапляють в абсолютно безглузді ситуації.


Екс-коханець / Fast Track (2006 р., США)

Режисер: Джессі Перетц
Жанр: комедія, мелодрама
Тривалість: 1 год 27 хв
У головних ролях: Зак Брафф, Аманда Піт, Джейсон Бейтман, Чарльз Гродін.

Том Рейлі жив спокійним життям без амбіцій, у той час як його дружина Софія працювала за трьох. Однак після народження дитини ситуація кардинально змінилася. І посипалися труднощі. Тома звільнили з роботи, і родина переїхала з Нью-Йорка до Огайо, де у батька Софії власний рекламний бізнес. Тому довелося зціпити зуби і влаштуватися на роботу до тестя. Але на додачу до всього його начальником виявився колишній його дружини. Півтори години кумедних перипетій бідолашного Тома гарантують вам хороший настрій.


Чистий листок / La tête en friche (2010 р., Франція)

Режисер: Жан Бекер
Жанр: драма, комедія
Тривалість: 1 год 22 хв
У головних ролях: Жерар Депардьє, Жизель Казадезю, Моран, Патрік Бушите.

Жермен усе життя прожив у невеликому містечку у Франції. Тут усі жителі дуже добре знають один одного. І всі вважають його дурником і глузують з нього. Більшу частину свого часу Жермен проводить у парку, підгодовуючи хлібом голубів. Щодня день його життя нічим не відрізнявся від попереднього, доки в парку він не познайомився з привітною старенькою Маргарет. Вони стають кращими друзями і завдяки Маргарет Жермен починає захоплюватися книжками. Поступово він зовсім інакше починає дивитися на своє життя і навколишній світ. Але Жермен також змінює і життя своєї нової подруги…


Як усе заплутано / It’s Complicated (2009 р., США)

Режисер: Ненсі Меєрс
Жанр: комедія, мелодрама
Тривалість: 2 год
У головних ролях: Меріл Стріп, Стів Мартін, Алек Болдуїн.

Якщо ви любите комедії про кохання, то ця точно варта вашої уваги. Оригінальний гумор і чудова гра зіркового акторського складу гарантують приємний кіновечір.

За сюжетом фільму, вже немолода героїня Джейн, мати трьох дорослих дітей, вперше за багато років відчула себе самотньою. Зі своїм колишнім чоловіком вона підтримує теплі дружні стосунки. Він живе з молодою жінкою, а Джейн тільки й залишається, що спостерігати за чужим щастям. Разом з екс-чоловіком Джейн їде до Нью-Йорка з нагоди закінчення коледжу їхнім сином. І починається. Новий шанувальник і колишній чоловік починають боротися за її серце. Зрештою, все складно, але за цим дуже весело спостерігати.


Недоторканні/ Intouchables (2011 р., Франція)

Режисер: Олів’є Накаш, Ерік Толедано
Жанр: драма, комедія
Тривалість: 1 год 52 хв
У головних ролях: Франсуа Клюзе, Омар Сі, Анн Ле Ні, Одрі Флеро.

Ще одна непересічна картина у нашому списку. Вона вийшла на екрани у 2011 році, стала найпопулярнішим французьким фільмом року та принесла творцям майже 600 мільйонів доларів прибутку. Цікаво, що сюжет стрічки ґрунтується на реальних подіях з життя французького аристократа й бізнесмена Філіпа Поццо ді Борго.

Картина розповідає про багатого відомого аристократа Філіпа, який через нещасний випадок опинився прикутим до інвалідного візка. Він вирішує найняти собі помічника, але вибір його досить дивний. Його супутником стає молодий чоловік, що нещодавно вийшов з в’язниці. Проте Філіп не помилився. Хлопцю вдається повернути йому любов до життя. Надзвичайно життєствердний фільм.

Звісно, це далеко не всі фільми, які варто подивитися для хорошого настрою. Проте згадайте про наш перелік затишного вечора п’ятниці, і нехай він допоможе вам наповнити дім сміхом і позитивом. Приємного перегляду!

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як розпізнати дефіцит цинку в організмі та чому він виникає?
Як розпізнати дефіцит цинку в орган... Життєво важливим мікроелементом для дорослих та дітей є цинк, який міститься в яловичині, курятині, рибі, яйцях, креветк...
Паска а-ля панетоне від Євгена Клопотенка (відеорецепт)
Паска а-ля панетоне від Євгена Клоп... У кожної господині є свій рецепт паски, але я вважаю, що чим більше варіантів, тим краще. Особливо, якщо цей варіант пер...
Як вийти з Великого посту без шкоди доя здоров‘я
Як вийти з Великого посту без шкоди... Актуальне наразі питання, адже вже цього тижня завершується Великий піст. І якщо відразу накинутись на всі продукти, які...