Як провести карантин вдома з користю: ресурси для самоосвіти

Афіша МоєМісто
Автор:
Афіша МоєМісто
18 березня 2020

Аби запобігти поширення коронавірусу SARS-CoV-2 Кабінет міністрів України запровадив карантин по всій країні з 12 березня по 3 квітня. Він передбачає призупинку освітнього процесу всіх навчальних закладів та їхній перехід на дистанційне навчання, або ж роботі з дому найближчі два тижні. Скасовані вечірки, концерти, походи в бари – не привід засмучуватись, а шанс провести вільний час вдома максимально продуктивно. Тому цей період пропонуємо провести з користю та присвятити самоосвіті. Онлайн-сервіси для навчання – чудова можливість зробити це саме зараз.

Як провести карантин вдома з користю: ресурси для самоосвіти

Навчальні платформи, які допоможуть «прокачати» ваш інтелект:

Masterclass

Платформа онлайн-уроків об’єднує фахівців світового масштабу – від нобелівського лавреата Пола Кругмана та письменника Ніла Геймана до актриси Наталі Портман та співачки Крістіни Агілери. Тут ви можете знайти уроки майже на будь-який смак: вокал, акторська майстерність, письменництво, дизайн, режисура тощо.

Coursera

З 12 березня освітня платформа Coursera відкриває для низки університетів безкоштовний доступ до курсів у розділі Coursera for Campus. Вони будуть доступні студентам вишів, закритих через епідемію коронавірусу.

Університети повинні зареєструватися в системі, після чого студенти отримають доступ до понад 3 800 курсів і 400 спеціалізацій від провідних університетів та галузевих партнерів Coursera. Курси будуть безкоштовними з 12 березня по 31 липня. Після цього залежно від розвитку ситуації у світі Coursera вирішить, продовжувати відкритий доступ чи ні.

Prometheus

Українська освітня платформа Prometheus також пропонує використовувати понад 100 безкоштовних онлайн-курсів (https://prometheus.org.ua/courses-catalog/)  для навчання та самоосвіти на час карантину. Серед них і курси з підготовки до ЗНО для школярів, і універсальна база дисциплін, які стануть у нагоді всім, – «Наука повсякденного мислення»,  «Навчаймося вчитися: Потужні розумові інструменти для опанування складних предметів», «Медіаграмотність: практичні навички», «Фінансовий менеджмент», «Економіка для всіх», «Менеджмент», «Як створити стартап», «Урбаністика: сучасне місто».

WiseCow

Відеолекторій про мистецтво, історію, культуру, літературу, кінематограф, журналістику, театр тощо. Платформа пропонує такі курси: «Українська література в іменах», «100 років українського мистецтва за 100 хвилин», «Журналістика з Миколою Вереснем та Юрієм Макаровим», «Голлівудський ренесанс», «100 років світової моди за 100 хвилин» та багато інших. Сумно не буде!

Khan Academy 

Безкоштовна освітня платформа Khan Academy надає доступ до декількох тисяч безкоштовних мікролекцій з математики, фізики, хімії, історії, фінансів, економіки, біології, мистецтва, комп’ютерних наук тощо. Усі курси розділені на уроки, які можна переглядати незалежно від обраного вами курсу.

edX 

Спільний проєкт Масачусетського технологічного та Гарвардського університетів. На платформі розміщені безкоштовні онлайн-курси від біохімії, програмування до дизайну та мистецтва з 200 університетів світу – Гарварду, Стенфорду, MIT та багатьох інших.

EdEra 

Українська студія онлайн-освіти з безкоштовними курсами, інтерактивними підручниками та спецпроєктами для всіх: від школярів та вчителів до юристів чи економістів. EdEra створює курси різних напрямів: тут і шкільна, і професійна, і громадянська освіта. Для школярів будуть корисними курси з підготовки до ЗНО і вивчення англійської. Для вчителів – «Бери і роби», «З учнями про освіту та кар’єру». Серед новинок: «З місця в кар’єру. Курс на кар’єрні зміни», «Соціальне підприємництво та конкурентоспроможність», «Основи веброзробки (HTML, CSS, JAVASCRIPT)», «Фактчек: Довіряй-перевіряй», «Дім (не)безпеки» для розуміння проблеми домашнього насильства.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як підготуватися до Пасхи?
Як підготуватися до Пасхи? Підготовка до Пасхи - це не лише і не стільки приготування їжі і прибирання у будинку. Поради, як по-справжньому підготу...
Система CRM: все, що вам потрібно знати про автоматизацію
Система CRM: все, що вам потрібно з... Компанії, які оптимізують робочі процеси, здатні в рази підвищити конверсію в купівлю. Дослідження показують, що більшіс...
Топ-10 місць у Тернополі, які варто відвідати туристу
Топ-10 місць у Тернополі, які варто... Тернопіль - одне із наймальовничіших міст західної України. Затишок і спокій тут витає у повітрі. Якщо ви втомились від ...