Всеукраїнський фестиваль лемківської культури - Дзвони Лемківщини 2019

Всеукраїнський фестиваль лемківської культури "Дзвони Лемківщини 2018" відбуватиметься 2- 4 серпня в урочищі «Бичова», що у Монастириському районі.

Це вже XX фестиваль «Дзвони Лемківщини», який буде відбуватися на Тернопіллі. На фестивалі будуть представлені лемківські звичаї та традиції, культура та мистецтво. Гості свята зможуть почути лемківську пісню, скуштувати лемківські страви та побачити вироби народних умільців.

«Дзвони Лемківщини» відіграють велику роль у промоції Тернопільської області як регіону, де найбільш етнічно сформовано саме лемківське середовище. І це є особливістю нашого краю. Тож, гостинно запрошуємо відвідати фестиваль лемківської культури 2-4 серпня і вшановувати всіх земляків, котрі, в силу певних обставин, змушені були покинути свою землю, але сьогодні збираються тут, щоб відродити пам'ять про своїх предків ".

На час проведення фестивалю ”Дзвони Лемківщини” в урочищі ”Бичова” встановлюють сцену з навісом, навпроти лавки для глядачів. Крім концертної програми, будуть організовані музейні експозиції представлена традиційна лемківська кухня. Лемківські страви можна буде продегустувати у безлічі павільйонів. Будуть проводитися майстер-класи з ковальського мистецтва та гончарства. У містечку народних промислів майстра від кожного району Тернопільщини представлять свої традиційні лемківські вироби, а це і вишиванки, і предмети побуту, і сувеніри. Також буде організовано спортивне містечко і дитяча зона.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення