Показ фільму "Таємниці "Нічної варти"

Показ фільму "Таємниці "Нічної варти"

Цього разу у циклі кінопоказів "Фільми про митців. Як це відбувалось" фільм "Таємниці "Нічної варти" 22 жовтня. Початок - о 19.00. Вхід - вільний.

Британець Пітер Ґрінуей уславився і як режисер, і як художник, а його стрічки запам’ятовуються живописністю, декоративністю, яскравими кольорами та виразними образами.
У фільмі "Таємниці "Нічної варти" він розвинув тему теорії змови, яка буцім то пов’язана зі знаменитою картиною Рембрандта. У центрі змови – багаті містяни Амстердама, які замовили художнику свої портрети у мушкетерських костюмах. Під час роботи над картиною Рембрандт дізнається, що його клієнти вчинили убивство і замаскували його під нещасний випадок.

Проте, крім убивства, на совісті багатіїв чимало інших гріхів. Не маючи змоги покарати винуватців, Рембрандт зашифровує усі ці злочини на своїй картині. Він порушує головний принцип подібних групових портретів – статичність і рівноцінність усіх фігур на полотні. Його герої, навпаки, перебувають у русі, ніби борючись за місце на передньому плані.

Рембрандт пише мушкетерів не як поважних громадян міста, а як трупу мандрівних акторів в чудернацьких костюмах, які знічев’я взяли до рук зброю. Це ще більше роздратовує замовників і вони вирішують осліпити бунтівного художника.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення