Щорічна акція «Листи до святого Миколая»

Щорічна акція «Листи до святого Миколая»

Всі анонси від: Церква св. Апостола Петра

Акцію «Листи до святого Миколая» при церкві свято Петра у Тернополі уже 11 рік поспіль організовує спільнота «Францисканська молодь». Якщо десять років тому вони здійснили мрії двадцяти діток, то цього року мають намір виконати побажання щонайменше тисячі дітей.

– Листи до святого Миколая ми отримуємо від дітей пільгових категорій, – розповіла Юлія Сиротюк, співорганізаторка акції, пише "ЗЗ". – Це дітки із малозабезпечених, багатодітних, внутрішньо переселених сімей, сироти, діти воїнів АТО, діти-інваліди, із сімей, які потрапили у скрутні життєві обставини та інші. Долучитися до нашої акції може будь-хто не тільки з Тернополя, а й з інших міст чи навіть, країн. Були випадки коли ми фотографували лист для тих, хто живе закордоном, а вони надсилали дитині подарунок, який вона просила. У нашій церкві є ялинка з листами. Необхідно прийти до храму, зареєструватися у журналі, щоб ми могли зв’язатися у майбутньому з людиною, та вибрати собі лист з ялинки. У листі є детальна інструкція, що необхідно далі робити. Потім  придбати вказаний подарунок та до 12 грудня принести його у захристію церкви. Паралельно ми також збираємо: засоби гігієни, канцтовари, білизну (вік від 1 до 14 років), розвиваючі ігри, книги, одяг, солодощі та фрукти. Окрім цього, нам можна допомогти фінансово. Усі подарунки ми оглядаємо та якщо необхідно, доукомплектовуємо їх, щоб вони всі були рівноцінними. А 18 грудня ввечері наші волонтери розвозять їх по домівках маленьких тернополян.

У церкві вже отримали більше 600 дитячих листів. Розраховують, що надійде ще понад 400. Юлія Сиротюк зауважила, що переважно тим, хто хоче стати помічником святого Миколая попадаються ті листи, побажання з яких вони можуть виконати. Бажання дітей є різними: одяг, солодощі, канцелярське приладдя, іграшки. Також є, які діти просять у подарунок домашніх тварин, а один хлопчик цього року попросив смачного великого торта. Юлія Сиротюк також розповіла, що деякі діти хочуть отримати гаджети, щоб мати можливість дистанційно навчатися. Та особливо розчулюють листи у яких йдеться не про матеріальні подарунки, а про мир у країні, про закінчення пандемії, про здоров’я для себе та рідних.

Також збирають НОВІ речі:
- засоби гігієни
- канцтовари
- білизна (вік від 1 до 14 років)
- розвиваючі ігри
- книги
- одяг
- солодощі та фрукти

Акцію можна підтримати фінансово:

4149 4393 1813 7894
Сиротюк Ю.С.

Також ФраМ організовуватиме протягом місяця благодійні ярмарки та сценку, збираючи кошти для дітей, на які будуть докуплені усі необхідні речі.
Все вище перераховане, а також подарунки, просимо приносити у захристію церкви до 12 грудня
Кожен з Вас зможе подарувати частинку світла та здійснити бажання потребуючих дітей.

Контактний зв'язок :

+380974070778- Ірина;
+380986118346 – Юлія;
+380671504641 - Оля;

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення