Чи допомагає Но-Шпа при циститі

no-spa.ua
Автор:
no-spa.ua
25 листопада 2019

Частіше із запаленням сечового міхура зіштовхуються жінки. Приблизно 20-25% осіб прекрасної статі хоча б раз у житті хворіли циститом. А 10% взагалі страждають на його хронічну форму. Тому цистит є серйозною медичною проблемою. Чи допоможе но шпа при циститі та чому не можна займатися самолікуванням, ми розповімо у цій статті.

Чи допомагає Но-Шпа при циститі

Чому виникає цистит та його основні симптоми

Це захворювання має бактеріальне походження. Якщо бактерія, наприклад, кишкова паличка потрапляє до уретри, відбувається запалення міхура. У той час як переохолодження є лише сприятливим фактором для розвитку циститу, — наголошують спеціалісти офіційного сайту https://no-spa.ua/uk.

Рідше причинами хвороби бувають:

  • Засоби особистої гігієни: піна для ванни та ароматне мило
  • Операція на сечовому міхурі
  • Хіміотерапевтичні препарати
  • Променева терапія під час онкозахворювань

Цистит має характерні виражені симптоми, які свідчать про наявність хвороби, а саме:

  • Печіння та біль під час сечовипускання
  • Постійні позиви до туалету
  • Часте сечовипускання з малою кількістю сечі 
  • Втома та зниження температури тіла
  • Біль та спазм внизу живота
  • Потемніння, помутніння сечі та її різкий запах

При появі хоча б одного з цих симптомів потрібно швидко звернутись до лікаря.

Дієві методи лікування захворювання

Медикаментозний курс лікування передбачає вживання протизапальних засобів, трав'яних препаратів, зокрема фітопрепаратів із журавлиною, спазмолітиків, антибіотиків. У його основу  покладено протимікробну терапію, інші препарати використовують лише у разі загострення.

Тільки лікар може призначити необхідні обстеження, аналізи та коректний антибактеріальний курс пігулок. Наприклад, антибіотики призначають лише під час гострої фази запалення та його інфекційній етіології за результатами аналізу сечі. Так само як і спазмолітичні засоби, котрі полегшують біль та зменшують хибні позиви до туалету. 

Чи допомагає Но-Шпа при циститі?

Цей препарат знімає спазми під час циститу, але не лікує причину захворювання. Його дія спрямована лише на усунення симптомів та тимчасове покращення самопочуття хворого до звернення до лікаря. Максимальний ефект знеболення людина відчуває через три години після вживання ліків. Крім медикаментів, пацієнту потрібні спокій, дієта з негострої, несолоної їжі та велика кількість води на добу (2,5 літри). Це допомагає вивести із сечових шляхів збудників хвороби.

Як може зашкодити самолікування

Самостійно лікувати цистит не можна. До того ж, попередньо потрібно ознайомитися з протипоказаннями, які мають ті чи інші медичні препарати. Наприклад, Но-Шпа не лікує, а лише знімає біль. Лікують цистит антибиотиками, протизапальними засобами за рецептом лікаря. Неправильне лікування може призвести до переходу хвороби у хронічну фазу, коли вона буде періодично загострюватись протягом усього життя.

 «Домашня» терапія може викликати серйозне погіршення стану та появу нової недуги через те, що інфекція потрапляє у нирки. А це призводить до розвитку пієлонефриту — запалення тканини нирок. Пієлонефрит проявляється високою температурою та болем у попереку з одного боку, рідше – з обох. Захворювання потребує тривалого стаціонарного лікування.

Іноді пацієнту може знадобитися невідкладна допомога, а саме коли:

  • Симптоми циститу тривають понад добу
  • Є лихоманка, біль в нижній частині спини, кров у сечі
  • Жінка вагітна
  • Захворювання рецидивує

На жаль в мережі багато інформації про дієвість народних способів лікування, але ми радимо при появі перших ознак циститу звернутись до уролога. Пам’ятайте, що самолікування може зашкодити вашому здоров’ю.

Події по темі:
Коментарі до події (5)
  • Татьяна Зайцева 09 Квітня

    Сама стикалася з циститом, який, до речі, дуже відчутний і приносить масу дискомфорту, тож похід до лікаря краще не відкладати. Я, наприклад, приймала Цистинол Акут – дієвий препарат із вираженим антибактеріальним, протизапальним, знеболюючим. Мені він дуже добре допоміг.
  • Ирина Тарасенко 26 Лютого

    Сама перехворіла на цистит нещодавно. Завдяки Цистинолу Акут мені вдалося не запустити хворобу і швидко її позбутися. Добре допоміг. Зараз нормально почуваюся.
  • Anna Gerasimenko 15 Січня

    Безглуздо пити знеболювальне, потрібно прибрати запалення в сечовому пузирі. Цистинол Акут саме це й робить. Коли був цистит, мене Цистинол врятував за кілька днів.
  • Марина Лашина 22 Жовтня

    Мені не помагає. Якщо цистит з'являється, лікуюсь Цистинолом акут. Він на травах, м'яко діє. Я дуже їм задоволена.
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як правильно їздити на електровелосипеді не порушуючи ПДР?
Як правильно їздити на електровелос... Коли ми їздимо на електровелосипеді, то розуміємо, що це популярно та безпечно. Ми можемо легко пересуватися містом. Але...
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших рецептів від українських зірок
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших р... 5 травня святкуватимемо світле свято Воскресіння Господнє! На кожному Великодньому столі обов'язковим елементом є паска....
15 замків та палаців Вінниччини
15 замків та палаців Вінниччини Вінницька область є лідером за кількістю історичних пам'яток, а саме замків, садиб, палаців, фортець і маєтків. Їй посту...