11 цікавих ферм для сімейних екскурсій та гастротуризму

Афіша Вінниці - Moe Misto.ua
Автор:
Афіша Вінниці - Moe Misto.ua
28 липня 2021

Набридли стандартні одноманітні екскурсії, чи просто поїздки на море?! Тоді вам, вашим родинам та друзям точно сподобається гастроекскурсії на справжнісінькі ферми!.
Поїздка на ферму – це як «100 в одному»: гастрономічний туризм, винний тур, відпочинок з дітьми, відпочинок на природі, автоподорож. Замість того, щоб знову гуглити, де можна відпочити влітку або куди поїхати на вихідні машиною, чи як провести вікенд з родиною, читайте нашу добірку і гайда планувати найближчі вихідні!
І не зважайте що половина ферм – на Київщині, адже це хороший привід навідатися в столицю!

11 цікавих ферм для сімейних екскурсій та гастротуризму

Ферма «Устриці Скіфії»
Де: Миколаївська область Березанський район, село Українка, вул. Тилигульська 1

Устрична ферма справді унікальний туристичний об'єкт не тільки в Україні, а й в усій Східній Європі, відвідати який потрібно кожному.

Саме тут на вас чекають: 
1. Неповторні гастро враження.
Свіжі устриці на березі найчистішого в Україні солоного лиману, устричне вино, плов з мідіями, устричний суп і багато інших страви, приготовані на відкритому вогні з найсвіжіших місцевих продуктів.

2. Відпочинок і розваги. Ви можете відпочити у нас в комфортній обстановці на великий критої майданчику або ж за окремим столиком на самоті прямо на березі. Свіжий бриз, чиста морська вода. Поруч знаходиться кайт станція, де ви можете спробувати сили в цьому виді спорту, або ж поспостерігати за десятками вітрил в небі. Також у нас ви можете прокотитися і повчитися на яхті, квадроциклах і сапах

3. Цікаві майстер-класи та екскурсії
 
Кожен день ми проводимо екскурсії та дегустації для десятків наших гостей. Глибоко знайомимо з історією нашого дивного краю з часів Великої Скіфії і до сучасних подій в розрізі устричної культури. Після нашої екскурсії Ви станете експертом в устрицях і супутніх продуктах. Також ми велику увагу приділяємо екології та очищенню природного середовища від впливу людини.

Ферма в селі Українка схожа на велику дерев’яну площу з зеленим дахом. Попри зовнішню простоту тут завжди багато гостей, особливо у вихідні. Тому краще приїздити в будні.

На фермі не лише продемонструють процес вирощування устриць, а й нагодують – працює ресторан з не лише устричним меню. Окрім гурманства, в “Скіфії” можна засмагати, купатися. Поруч – кайтстанція, де покатають на кайті, катамарані. Їхати варто на цілий день, а на ніч можна зупинитися у Коблево, що неподалік.

Сторінка ферми на Facebook та сайт

 

Ферми оленів, свиней і буйволів
Де:
Закарпатська область, Виноградів. Координати в google maps

Це перша та найбільша буйволина ферма в Закарпатті! Тут для вас і екскурсії, і дегустації і неймовірні вряження....

Це три різні ферми – єдині в Україні, і всі знаходяться на Закарпатті – майте на увазі, якщо плануєте літній відпочинок у Карпатах.

Ферма плямистих оленів знаходиться в селі Іза недалеко від Хуста. Оленів понад півтори сотні, вирощують їх заради пантокрину – лікарської речовини, добутої із рогів.

Ферма хутряних свиней породи мангалиця у селі Ботар вирощує кучерявих «волохатих» поросят. Мангалиці потрапили на Закарпаття з Угорщини.

Ферма карпатських буйволів у селі Стеблівка займається не тільки розведенням цих унікальних тварин, а й виробництвом органічної продукції з буйволячого молока.

Не оминіть ці ферми, якщо матимете літній відпочинок у Карпатах: дізнаєтеся багато корисного, поспостерігаєте за тваринами і посмакуєте місцеві спеціалітети.

Всі деталі є на сайтах цих ферм: karpatskiybuivil.com.ua

 

Ферма «Бабині кози»
Де: Київська область, Тетіївський район, село Галайки
"Бабині кози" — це ферма, створена на базі колгоспу, який розпався у 2007 році! Якщо ви їдете на екскурсію з дітьми, їм точно сподобається)

Ферму створила в селі Галайки (Тетіївський район) молоде подружжя Анна й Олександр, вони самі варять сир і радо приймають гостей. Розкажуть-покажуть своє господарство, проведуть майстерклас з ручного доїння кіз і продемонструють процес сироваріння.
А наприкінці екскурсії проведуть дегустацію своїх сирів з червоним сухим або травʼяним чаєм.

 


До речі, неподалік від сироварні знаходяться парк “Острів сакури”, зоопарк “Золотий Фазан”, Жашківський конезавод, парк “Олександрія» – можна об’єднати в один вікенд-маршрут.

Всі деталі в інстаграмі @babynikozy

Страусова ферма «Долина страусів»
Де:
Київська область, Макарівський р-н, село Ясногородка

Сімейний екопарк Ясногородка — справжня знахідка для тих, хто бажає відпочити від мегаполісу, насолодитися природою, спілкуванням з тваринами, смачною та ексклюзивною їжею та свіжим повітрям.
На зображенні може бути: трава, небо та дерево
 

На великій території сімейного екопарку знаходяться: зоопарк, долина страусів, ресторан, винний погреб (з можливістю дегустації), банкетна зала та дитячий ігроленд.

Вхід на територію комплексу безкоштовний.
Вартість квитків в зоопарк та у зону BBQ:

  • - дорослий 200 грн
  • - дитячий 150 грн
  • - діти до 3 років - безкоштовно

У вартість квитка входить екскурсія у долину страусів та корм для тварин.

Офіційна назва – «Сімейний екопарк Ясногородка», за назвою містечка, де він розташований – пів години їзди від столиці. На двох десятках гектарів розкинулися контактний зоопарк, долина страусів, ігроленд, зона BBQ, ресторани, дегустація ексклюзивного вина, екопродукти від власного виробника і багато іншого. У цьому мальовничому місці можна вдосталь надихатися свіжим повітрям і спробувати ексклюзивні страви з м’яса страуса.

Всі деталі є на сайті ostrich.com.ua та на сторінці Facebook


Виноробня крафтового вина Biologist Craft Winery
Де: Київська область, Село Лісники, вул. Гайова 7


Пропонують огляд виноробні, знайомство з процесом виноробства і, ясна річ, дегустацію із спеціально підібраними до вина закусками.

Вона розташована в 7 км від столиці по Обухівській трасі. Відкрив знаний український винороб Ігор Петренко. Гостей приймають як індивідуально, так маленькими групами – максимум 8 чоловік. 

Всі деталі  на сторінці Facebook

Органічна овочева ферма Осьо
Де: Київська область, Яготинський район, село Райківщина

Ферму в селі Райківщина заснувала Юлія Ворощук, щоб вирощувати органічні овочі та зелень. Заслужено пишається найбільшим полем ревеню в Україні й завжди вітає гостей.

Можна приїхати, подивитися на господарство, дізнатися про органічні принципи вирощування городини і поїхати з… тонною свіжих огірочків, помідорчиків та навіть кропиви! Точно не стримаєтеся від покупки.
Немає опису світлини.

Всі деталі в інстаграмі @osio.organic

 

Равликова ферма Jiffy
Де: Київська область, с. Горбовичи (за селом Гореничи), 16 км Бишевської траси, заїзд від перехрестя з селом Горбовичі

Це найбільша ферма гастрономічних равликів в Україні, де розводять равликів у природному середовищі та екологічно чистих умовах. Площа Ферми - 4 гектари. 

Село Горбовичі знають всі українські й не лише українські гурмани, які полюбляють делікатес – равликів. Три роки їх тут розводять в природному середовищі, в екологічно чистих умовах: годують, чистять, доглядають, як справжніх домашніх улюбленців.

Для гостей влаштовують дегустації на власній терасі з «равликовим меню», гастрономічні екскурсії фермою і діляться цікавинками про равликів та процес їх розведення. І приготування, як же без цього.
Немає опису світлини.

 На 4-х га екологічно чистої землі є сад, де росте близько 100 фруктових дерев, обладнані овочеві парники, побудовані сучасні приміщення для вигодовування домашньої птиці (курей, качок, індиків).
Ми з нуля створили природну інфраструктуру з повним циклом розведення та вирощування равликів. Молюски ростуть у звичайних та дуже сприятливих для своїх підвидів умовах, тому вони відкладають багато ікри і їхня кількість постійно зростає.

Всі деталі на сайті

 

Бананова ферма
Де: Київська область, Броварський р-н, село Рожни, провулок Травневий 70

Африка переїхала в село Рожни!  Тут вирощують різноманітні екзотичні фрукти й рослини і збирають непогані врожаї бананів, мандарин, апельсинів.

Місце, цікаве і дітям і дорослим – подивитися, як росте банан, і дізнатися, що ананас – це наземний «кущик». Гостей приймають за попереднім записом.

Власником ферми є Анатолій Васильович Патій, відомий селекціонер і винахідник. Незважаючи на те, що ферму називають «бананової», тут ростуть і інші дерева: апельсинові, мандаринові та лимонні.
У теплиці відтворені різні кліматичні зони: тропіки та субтропіки. Тут ростуть екзотичні для України фрукти: ананаси, папайя, банани, кавові і томатні кущі. Всього тут висаджено понад 50 сортів тропічних фруктів.

Всі деталі на сторінці в Instagram

 

Ягідно-лавандова ферма
Де: 
Київська область, Вишгородський район, село Димер

Уявіть собі гектари (точніше 6 000 квадратних метрів) полуниці, лохини, ожини і лаванди – усе це вирощують на фермі у 40 км від Києва. І ягоди, і лаванда – все органічне, без нітратів. Можна придбати, а можна назбирати власноруч і об’їстися. А ще зробити неймовірні фото на лавандовому полі – на заздрість усім блогеркам і випити лавандової кави в тутешній кав’ярні. Приїхати можна – 1 червня по 30 жовтня – є час! До речі, власниця – така ж як ми україночка Мирослава Линська, все це сама придумала і сама розвиває!

Загалом oLawander має формат екопарку, куди бажаючі приїздять на ягідне поле власноруч позбирати ягоди, а заодно, якщо співпаде час, можна зробити гарне фото на фоні квітучої лаванди.
У Димері працює незвичайна ферма

А вже цього року на екофермі відкривається кав’ярня з лавандовим меню, де також буде представлена лавандова продукція.

Всі деталі в інстаграмі 

 

Віслюча ферма OSLOFF
Де: Київська область, Обухівський район, село Великі Дмитровичі

У 20 кілометрах від Києва селі Великі Дмитровичі можна нагодувати лагідних тваринок і влаштувати незабутній вихідний дітям і собі: покататися верхи, «поспілкуватися» з тваринами. Це заняття називають донкі терапією і рекомендують дорослим для профілактики стресу, дітлахам – для радощів! Після екскурсії гостей ще й почастують віслючим молоком.

Крім можливості нагодувати лагідних тварин, ваша дитина зможе покататися верхи і насолодитися спілкуванням з осликом. Донки-терапія сподобається також і дорослим, адже наші осли дарують не тільки гарний настрій, але і лікують від стресу!

Бонус - дегустація цілющого ослячі молока для екскурсійних програм.

Всі деталі на сайті


Жаб’яча і равликова ферма Tante Snails
Де: Львівська область, Золочівський р-н, село Яблунівка, вул. Бригадна 13

У селі Яблунівка є чудове місце — ферма равликів та їстівних жаб. Для дітей багато місця для рухливих ігор, купа забавок та головне – батут. Для дорослих, окрім екскурсії фермою, – мініресторан, де пригостять равликами у керамічних ескарготницях з гарячим багетом, смаженими жаб’ячими ніжками в соусі з лимоном і з келихом ожинового вина за… 50 гривень! Справжня насолода для тих, хто любить гастрономічні екскурсії.


Будь-хто може приїхати до нас, щоб подивитися на те, як ростуть молюски і чим їх годують, а потім спробувати різний страви з равликів в нашому кафе Tante Snails і придбати маленькі сувеніри на пам'ять.

Всі деталі на сайті

Отож, вперед за пригодами та новима враженнями! Не лише по ожинове вино, устриці з видом на море чи катання на віслюку, а заради вражень, «зміни картинки» і щирої фрази в неділю вночі: «Файні були вихідні! Треба так завжди!»А якщо захочете відпочити у Вінниці, то ось вам 12 романтичних місць для прогулянок у Вінниці 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як правильно їздити на електровелосипеді не порушуючи ПДР?
Як правильно їздити на електровелос... Коли ми їздимо на електровелосипеді, то розуміємо, що це популярно та безпечно. Ми можемо легко пересуватися містом. Але...
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших рецептів від українських зірок
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших р... 5 травня святкуватимемо світле свято Воскресіння Господнє! На кожному Великодньому столі обов'язковим елементом є паска....
15 замків та палаців Вінниччини
15 замків та палаців Вінниччини Вінницька область є лідером за кількістю історичних пам'яток, а саме замків, садиб, палаців, фортець і маєтків. Їй посту...