Новий чи уживаний: який MacBook купити у 2024 році

ctrs.com.ua
Автор:
ctrs.com.ua
01 березня 2024

Макбук – це популярний ноутбук виробництва Apple, що працює під управлінням ексклюзивної операційної системи macOS. Коли говоримо про техніку Apple взагалі, перше, що згадується, – її вартість. Вона не є низькою. Утім, покупці, які вибирають MacBook, знають, за що сплачують гроші. Ці компактні та легкі ультрабуки варті кожної витраченої копійчини.

Новий чи уживаний: який MacBook купити у 2024 році

Причини популярності Макбук в Україні

Якщо для вас є актуальним питання покупки нового ноутбука, Macbook буде оптимальним варіантом з низки причин:

  • Операційна система macOS

За свідченнями користувачів, працювати з цією операційною системою набагато простіше, ніж з Windows. Її інтерфейс продуманий до дрібниць. Ви без особливого труда зможете підключити сторонні пристрої, швидко розберетеся з основними комбінаціями клавіш. Для macOS створено відповідники найпопулярніших програм для роботи з графікою чи ведення бізнесу. Тобто, проблем з переходом на macOS не повинно виникати.

  • Компактність, мобільність, автономність

Макбук належить до категорії ультрабук. Тобто, це легкий портативний лептоп, котрий можна брати з собою будь-куди. Навіть моделі MacBook Pro чи MacBook Air M2 2022 з 15-дюймовими екранами мають меншу вагу до 1,5 кг у порівнянні з аналогами на Windows. Містка батарея забезпечує тривалий строк роботи на одному заряді до 18 годин.

  • Потужні компоненти

До 2020 року Макбуки працювали на процесорах Intel. Але з появою лінійки MacBook Air M1 було здійснено перехід на власні процесори з родини Apple Silicon. Але в загальному, Apple ставить на свої Макбуки доволі потужні системи на кристалі. Відповідно, цей компактний лептоп добре підходить для будь-яких завдань – від перегляду відео чи серфінгу в мережі, до виконання відповідальних проєктів по роботі.

Переваги Макбук можна перелічувати й далі. Покупцям подобаються їх глянцеві дисплеї з технологією Liquid Retina. На високому рівні знаходиться захист конфіденційної інформації. Клавіатура вражає своєю зручністю та надійністю тощо. Не дивно, що багато хто мріє придбати цей ноутбук навіть у стані б/у.

Новий чи б/у MacBook: що краще

Відновлення уживаної техніки Apple – звична справа. Багато компаній в Україні займаються цим. Але якщо Макбук відновлено в офіційному сервісному центрі з дотриманням усіх вимог, то його вартість навряд чи буде низькою.

Недоліки купівлі Макбук у стані б/у:

  • мала ціна буде лише на дійсно старі моделі 2012-2015 років, які вже не оновлюються;
  • покупцеві в більшості магазинів доведеться додатково платити за гарантію та захист від ушкоджень;
  • обмежена актуальність – ви точно не знаєте, як довго на б/у Макбук можна буде встановлювати нові версії macOS;
  • ризик швидкого виходу з ладу;
  • б/у Макбук – це застарілі технології тощо.

Досить небезпечно купувати б/у ноутбук Apple по оголошеннях від приватних осіб. Ціна висока, а яка реальна якість – можна лише здогадуватися.

BJovEoULicZh3yXhAMtLcvgRs96i1z7hvMmBLPK5h-9DjX8o06s387zx-iRAaLV1LGY8GIKUSybg1H5MK5Ju6CHOUZvRcqPbiE8dVrix3HIwHU5xy6dh-Pcha3mvnIEWIGYqmiCxSGGYwfr7sS8HBqM

Новий Макбук в магазині дилера Apple

Найдешевший нині MacBook Air M1 2020 року коштує приблизно одну тисячу доларів. Професійні Макбук Про можуть коштувати ще більше. Проте переваги покупки в магазинах авторизованих дилерів очевидні:

  • тривала гарантія;
  • вам запропонують лише оригінальні та актуальні моделі;
  • вигідні умови розтермінування та кредитів на Макбук без відсотків;
  • можливість обміну старих гаджетів з отриманням суттєвої знижки;
  • доступ до професійного сервісного обслуговування.

Таким чином, якщо плануєте купувати Макбук, краще брати нову модель від офіційного дилера з тривалою гарантією.

Події по темі:
Коментарі до події (1)
  • Богдан Мельниченко 01 Березня

    Хочу поділитись своїм захопленням від недавньої покупки в інтернет-магазині Comfy https://comfy.ua/ua/ . Я довго мріяв про лептоп, який поєднує в собі стиль, міць та надійність. І ось нарешті я став щасливим власником Apple MacBook.



    Чесно кажучи, я був приємно вражений не лише асортиментом продукції, а й оперативністю обслуговування. Мені надали велику інформацію про кожен товар, що допомогло мені зробити свідомий вибір. Замовлення оформилося легко, доставка була швидкою, а упаковка – надійною.



    Що стосується самого MacBook, захопленню немає меж. Екран з приголомшливою роздільною здатністю, неймовірна продуктивність, стильний та легкий дизайн – все це робить його ідеальним вибором для тих, хто цінує якість та комфорт.



    Крім того, на сайті магазину є різні акції та знижки, які роблять покупку ще вигіднішою. Я рекомендую заглянути до них та ознайомитися з пропозиціями. Можливо саме там ви знайдете свій ідеальний гаджет!
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Обираємо ідеальний помічник для приготування кави
Обираємо ідеальний помічник для при... Якщо ви шукаєте ідеального помічника, щоб насолоджуватися ароматною кавою кожного ранку, тоді кавова машина в Алло може...
12 речей, які потрібно встигнути зробити до кінця літа у Вінниці
12 речей, які потрібно встигнути зр... Літо – це свіжі емоції, враження, відкриття, цікаві події, зустрічі та знайомства, маленькі божевілля і великі плани. І...
Англійська для подорожей: Як швидко вивчити базові фрази
Англійська для подорожей: Як швидко... Дізнайтеся, як швидко вивчити базові фрази англійської для подорожей! Наша стаття пропонує практичні поради та ефективні...