Тест до Дня студента!

МoeMisto
Автор:
МoeMisto
17 листопада 2022

17 листопада - Міжнародний день солідарності студентів, який щорічно відзначається у всьому світі!
25 січня - Тетянин День і день студента для усіх студентів країн СНД.
З нагоди свята команда MoeMisto пропонує трішки більше дізнатись про історію цього свята та пройти тест до дня студента, щоб перевірити - Наскільки ви студент!?)

Тест до Дня студента!

Дата святкування - 17 листопада -  була встановлена у 1946 на Всесвітньому конгресі студентів, що відбувся в Празі, в пам'ять чеських студентів-патріотів.

Звичайно, це свято асоціюється з молодістю, романтикою і веселощами, а ось історія його, що почалася в Чехословаччині під час Другої Світової війни, кривава і сумна.

Історія свята: 28 жовтня 1939 в окупованій фашистами Чехословаччині, празькі студенти і їх викладачі вийшли на демонстрацію, щоб відзначити річницю утворення Чехословацької держави (28.10.1918). Підрозділи окупантів розігнали демонстрацію, при цьому був застрелений студент медичного факультету Ян Обплітали.  
Похорони Яна Обплітали 15 листопада 1939 знову переросли в акцію протесту. Десятки демонстрантів були арештовані. 17 листопада гестапівці і есесівці рано вранці оточили студентські гуртожитки. Понад 1200 студентів були арештовані й укладені в концтабір у Заксенхаузен. Дев'ятьох студентів і активістів студентського руху стратили без суду в катівнях в'язниці в празькому районі Рузіне.

Історія свята не особливо радісна! І сьогодні, можливо, мало хто знає про історію виникнення Дня студента! Але відзначають його усі: і сучасні студенти, і ті, які давно буди студентами, але пам'ятають свої студентські роки.

25 січня у Тетянин день, почали відзначати день студента у 1755 році, коли імператриця Єлизавета Петрівна підписала указ «Про заснування Московського університету», і Тетянин день став офіційним університетським днем, в ті часи він називався Днем заснування Московського університету. З тих пір Свята Тетяна вважається покровителькою студентів. До речі, саме стародавнє ім'я «Татіана» в перекладі з грецького означає «упорядниця».

Отож, команда MoeMisto.ua вітає усіх зі студентським святом та пропонує дізнавайся, як відзначити День студента у Вінниці.
Також ми пропонуємо пройти веселий тест. У тесті всього 6 запитань, відповіді на які повинні знати усі студенти. 
Поїхали!) Результатом ділимось в соціальних мережах!


Події по темі:
Коментарі до події (3)
  • Вікторія Коробова 27 Листопада

    https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZkWlYlrrNynZj23AWIILNBGZqteM8KSg4jTKNVivrZmKeZQ/viewform?usp=sf_link



    пройдіть, будь ласка, забере 2 хвилинки часу)

    дуже потрібно для маркетингового дослідження
  • Маша 17 Листопада

    ХА) я студент ще той))))
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Зустрічаємо весну: які кольори в макіяжі модні цього року
Зустрічаємо весну: які кольори в ма... Ще зовсім недавно одним із помітних весняних трендів був мономакіяж, заснований на акцентах, виконаних одним-єдиним коль...
Комфортно й трендово: яке взуття взяти на весну–2024?
Комфортно й трендово: яке взуття вз... Новий сезон веде за собою й нові тренди. Це не означає, що ви маєте оновлювати весь гардероб. Але якщо подобається додав...
5 незабутніх спортивних подій, які варто не пропустити в березні 2024 року
5 незабутніх спортивних подій, які... Дізнайтеся про п'ять захопливих спортивних подій, які варто відвідати в березні 2024 року. Окрім цього, отримайте найсві...