Топ 10 мальовничих місць Вінниці, які варто відвідати кожному

elslotswin.com
Автор:
elslotswin.com
29 серпня 2022

На берегах Південного Бугу, серед густих зелених лісів та мальовничих полів розташована Вінниця. Це місто поправу вважається справжньою перлиною Поділля, адже, воно багате природними, історичними та архітектурними пам’ятками. Що саме варто подивитися у Вінниці та як краще провести тут вікенд - читайте далі.

Топ 10 мальовничих місць Вінниці, які варто відвідати кожному

10 туристичних атракцій, які слід відвідати у Вінниці

Активний туризм, захоплюючі туристичні маршрути, цікаві екскурсії та мальовничі природні красоти чекають усіх, хто вирішив відвідати місто Південного Бугу. Вінниця вабить усіх: і тих, хто обожнює подорожувати і людей, які практично байдужі до історичних пам’яток та віддають перевагу комп’ютерним іграм чи ігровим автоматам в онлайн казино, наприклад. Не закохатися у місто з першого погляду практично нереально, адже, тут так багато цікавого!

Ось перелік цікавих та мальовничих місць у Вінниці, які користуються неабиякою популярністю серед туристів:

  • Найкрасивіший у Європі світломузичний фонтан Рошен. Дана атракція є візитною карткою Вінниці. Фонтан вражає не лише своєю величчю та помпезністю, але й унікальним поєднанням світла, музики та води. При плануванні поїздки у Вінницю слід враховувати, що фонтан “Roshen” працює лише з березня по листопад. 

  • Преображенський собор. Ця історична пам’ятка архітектури має особливе значення для місцевих жителів, адже, до 1991 року вона слугувала залом органної музики. Всередині стіни собору розписані унікальними фресками, а зовні храм має сучасне архітектурне оформлення. Все це виглядає дуже красиво.

  • Центральний парк ім. Леонтовича є улюбленим місцем відпочинку не лише вінничан, але й туристів. На 40 гектарах крім ідеальних зелених газонів, унікальних насаджень та численних лавочок розташовані атракціони для дітей та дорослих, літній театр, планетарій, численні дитячі майданчики, тощо.

  • Музей Пирогова. Раніше в цій садибі проживав видатний хірург, а після його смерті місцева влада вирішила зробити тут музей на його честь. На території музею розташований будинок, де жив хірург та аптека, де він працював. 

  • Місцевий зоопарк. Заснований Вінницький зоопарк у 2006 році. на його території проживає близько 400 тварин. Серед них можна зустріти як звичних чотириногих (ведмеді, тигри, леви), так і більш екзотичних та унікальних тварин.

  • Кондитерська фабрика ‘Roshen“. Під час екскурсії туристи можуть не лише поглянути, як виготовляються відомі солодощі, але й скуштувати їх.

  • Арт-галерея “Інтер-шик”, де регулярно проходять різні виставки, перфоманси, акції та презентації. Це місце, де можна відпочити душею. 

  • Краєзнавчий музей і комплекс захисних споруд “Мури”. В музеї зібрані унікальні пам’ятки історії та архітектури. Поруч розташовані руїни фортифікаційних споруд, які також варто відвідати.

  • Музей ретро-техніки, в якому зібрані унікальні ретро-автомобілі.

  • Набережна Південного Бугу, де можна помилуватись мальовничими видами на місто, подихати свіжим річковим повітрям та випити запашної кави у затишних кафе.

 

Найцікавіші екскурсії Вінницею та околицями

Оскільки місто має багато атракцій, туристи можуть подорожувати самостійно чи приєднатися до однієї з численних екскурсій:

  • “Історичний центр” - екскурсія пропонує відвідати найвідоміші пам’ятки центральної частини міста, зокрема: водонапірну башту, фонтан “Рошен”, набережну, парк Леонтовича

  • “Вінницькі мури” - під час екскурсії туристи матимуть можливість відвідати місцевий краєзнавчий музей та руїни фортифікаційних споруд, які залишились у місті.

  • “Таємниці Вервольфа” - це місце, в якому під час фашистської окупації знаходилась Ставка Гітлера “Вервольф”. Тут також розташований музей Другої світової війни, який змусить відвідувачів згадати ті страшні часи та по-новому поглянути на історичні події того часу.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Як правильно їздити на електровелосипеді не порушуючи ПДР?
Як правильно їздити на електровелос... Коли ми їздимо на електровелосипеді, то розуміємо, що це популярно та безпечно. Ми можемо легко пересуватися містом. Але...
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших рецептів від українських зірок
Печемо паски: ТОП-10 найсмачніших р... 5 травня святкуватимемо світле свято Воскресіння Господнє! На кожному Великодньому столі обов'язковим елементом є паска....
15 замків та палаців Вінниччини
15 замків та палаців Вінниччини Вінницька область є лідером за кількістю історичних пам'яток, а саме замків, садиб, палаців, фортець і маєтків. Їй посту...