Вітамін С у догляді за шкірою: навіщо потрібен

instytutum.ua
Автор:
instytutum.ua
26 січня 2024

Вітамін С допомагає підтримувати еластичність шкіри, додає їй природного сяйва. Правильне харчування й БАДи не можуть забезпечити достатній ефект. Тож у повсякденний догляд варто додати крем з вітаміном C, що повертає шкірі пружність і м’якість. Таку косметику ви можете придбати від бренду INSTYTUTUM.

Вітамін С у догляді за шкірою: навіщо потрібен

Користь вітаміну С

Насамперед вітамін С є гарним антиоксидантом. Завдяки йому можна захищати шкіру від фотостаріння, що виникає через вплив ультрафіолетових променів. Додаткова користь від цієї речовини:

  • не дає ультрафіолету пошкоджувати колаген, що залишає шкіру пружною й еластичною;

  • м’яко освітлює шкіру й частково прибирає гіперпігментацію;

  • зміцнює капілярну сітку й допомагає при куперозі.

Вітамін С також допомагає у регенерації клітин шкіри. Завдяки цьому рани швидко загоюються. Вітамін покращує стан шкіри при запаленні й уповільнює процеси старіння, захищаючи шкіру. Це робить його універсальним засобом для людей різного віку.

Коли ви вибираєте крем з вітаміном С, надавайте перевагу вітаміну С THD у формулі засобу. Це найбільш ефективна форма. Менш активним, але схожим за властивостями є аскорбіл-6-пальмітат. Для чутливої шкіри підходить аскорбілфосфат магнію або аскорбілфосфат натрію.

Як зрозуміти, що шкірі не вистачає вітаміну?

Вітамін С потрібен для виробітку колагену, що є у тканинах, суглобах і кістках. Тож шкіра швидко реагує на нестачу його нестачу. Наприклад, поширеними симптомами в цьому випадку є:

  • згрубіння шкіри на стегнах і зворотній частині рук;

  • сухість і лущення на окремих ділянках тіла;

  • довго загоюються рани й подряпини;

  • судини стають занадто помітними.

Через тривалу нестачу вітаміну С може з’являтися нерівномірний тон шкіри. На ці симптоми треба звертати увагу й швидко реагувати.

Отже, вітамін С у складі крему допомагає зволожувати шкіру й надає їй здорове сяйво. Завдяки цьому можна частково висвітлити пігментні плями й повернути епідермісу еластичність.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
14 визначних пам'яток Вінниці. Що варто побачити
14 визначних пам'яток Вінниці. Що в... Вінниця - прекрасне місто, де приємно відпочивати, гуляти, насолоджуватись життям! Для вінничан та гостей міста пропонує...
15 замків та палаців Вінниччини
15 замків та палаців Вінниччини Вінницька область є лідером за кількістю історичних пам'яток, а саме замків, садиб, палаців, фортець і маєтків. Їй посту...
Як правильно їздити на електровелосипеді не порушуючи ПДР?
Як правильно їздити на електровелос... Коли ми їздимо на електровелосипеді, то розуміємо, що це популярно та безпечно. Ми можемо легко пересуватися містом. Але...