«Браво, Майя»! Балет,присвячений пам'яті Майї Плісецької

«Браво, Майя»! Балет,присвячений пам'яті Майї Плісецької

Всі анонси від: Компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ»

ВПЕРШЕ У ВІННИЦІ!

Унікальний балетний дивертисмент «БРАВО, МАЙЯ» - грандіозний гала-концерт, присвячений великій балерині Майї Плісецькій, яка назавжди увійшли в золоту історію світового балету!

Геніальна балерина, велична жінка, унікальна індивідуальність!

Їй аплодували в усьому світі – шанувальники і перші особи держав, митці і найвідоміші особистості!

Майя Плісецька була людиною-епохи - великою балериною, найяскравішою творчою особистістю, яка своїм незабутнім танцем і неординарним життям внесла величезний внесок не тільки у всесвітню історію балету, але й у кінематограф, моду, літературу – у світове мистецтво, культуру і громадське життя XX століття!

27 жовтня о 19.00 на сцені Вінницького театру імені Садовського ми побачимо легендарні балетні партії, що стали візитною карткою Майї Плісецької, у яких з особливою яскравістю втілилася неймовірна харизма, артистизм, індивідуальність балерини.

На концерті у Вінниці кращі артисти балету виконають партії Майї з відомих постановок:

  • «Лебедине озеро» ІІ акт (П. Чайковський)
  • Гранд-Па з балету «Раймонда» (О. Глазунов)
  • «Лауренсія» (О. Крейн),
  • «Дон Кіхот» (Л. Мінкус),
  • «Кармен» (Ж. Бізе),
  • «Помираючий лебідь» (Сен-Санс) та багатьох інших!

У головних ролях - провідні солістів Одеського національного театру опери і балету та зразкового ансамблю «Фуете»: заслужена артистка України Олена Добрянська, Дмитро Шарай, Катерина Бурдик, Катерина Бартош, Даніель Барба-Наполес, Росана Барбара-Наполес, Анастасія Варанкіна, Еліна Канунікова.

Постановник і режисер проекту – Юлія Козлова.

КВИТКИ ВЖЕ У ПРОДАЖУ!

Вартість – 300-600 гривень.

Купуйте квитки в один клік на сайті http://bilet.vn.ua, у касах Будинку офіцерів, Вінницького театру імені Садовського, ТСК «Магігранд» (2 поверх), ТЦ «Петроцентр» та замовляйте безкоштовну доставку квитків у будь-яку точку Вінниці за телефонами: (0432)57-55-55, (093)101-00-63 і (098)101-00-63.

«У мистецтві не важливо «що». Найважливіше – «як». Потрібно, щоб дійшло до кожного, щоб торкалося душі – тоді це справжнє, інакше ніяк», - говорила велика балерина!

Її діяльність була настільки великою, що все й не перелічити — балерина, балетмейстер, педагог, автор мемуарів, акторка кіно, художній керівник Римського театру опери та балету і Національного балету Іспанії. Після кожної вистави її викликали на біс і засипали квітами!

Своєю творчістю Майя Плісецька ознаменувала абсолютно нову віху у балеті. Вона в усіх викликала непідробне захоплення: тим, як прекрасно виглядала, інтелектом, почуттям гумору, приголомшливою грацією, почуттям власної гідності, поглядом, знаменитими паузами і, звісно, найвищою балетною технікою.

Майя Плісецька вражала своєю виразною пластикою, феноменальними стрибками, гнучкою спиною, легким кроком і високою музичністю. Вона перша ввела в балетну лексику такий стрибок, як «кільце».  

Балерина створила свій власний стиль, що відрізняється добірністю, графічністю, гостротою і закінченістю жесту, пози як кожного окремого па, так і всього малюнку партії в цілому.

У її пластиці танцювальне мистецтво досягло найвищої гармонії.

Із самого початку свого сценічного життя балерина проявила рідкісний талант трагедійної акторки. Володіючи невичерпним інтересом до всього нового, вона не боялася сценічних експериментів.

Велика балерина залишалася вірною пуантам все життя! Порушуючи всі закони творчого довголіття, у 85! танцювала, поставлений спеціально для неї Морісом Бежаром номер «Аве Майя». До останніх днів велика Майя дивувала і зачаровувала своєю грацією та жіночністю!

Пориньте у світ прекрасного, прийшовши 27 жовтня о 19.00 у Вінницький театр імені Садовського на гала-концерт «БРАВО, МАЙЯ!»!

Організатор – компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення