Чемпіони

Сюжет:  Тренер з баскетболу, засуджений до громадських робіт, отримує завдання зробити чемпіонів з команди людей з ментальними порушеннями. На створення фільму авторів надихнула реальна історія баскетбольної команди Aderes (Бурхасот, Валенсія), яка складається з людей з ментальними порушеннями. Ця команда виграла дванадцять чемпіонатів Іспанії в період з 1999 по 2014 рік.

Комедія Хав'єра Фессера стала тріумфатором іспанського «Оскара» - національної премії Гойя: з 11 номінацій вона отримала нагороди в трьох категоріях - за кращий фільм року, кращу пісню і кращого актора-дебютанта. «Чемпіони» також відзначені преміями Días de Cine (приз глядацьких симпатій), Feroz Awards (краща комедія) і Fotogramas de Plata (приз глядацьких симпатій за кращий іспанський фільм).

«Чемпіони» стали лідером прокату і найкасовішим фільмом року в Іспанії, зібравши понад 19 мільйонів євро і 3 мільйони глядачів. Іспанія вибрала стрічку в якості національного кандидата на премію «Оскар» в категорії «Кращий міжнародний фільм».

Трейлер фільму: 


Рейтинг:7.20

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення