Екскурсії підземеллями та катакомбами храму Діви Марії Ангельської у Вінниці

Екскурсії підземеллями та катакомбами храму Діви Марії Ангельської у Вінниці

Цієї весни для вінничан і гостей Міста ідей знову стануть доступними збірні екскурсії до вінницьких катакомб. Перша з них, для дорослої аудиторії, відбудеться вже 11 березня, а потім - 25-го.
Вінницькі катакомби гарантують безпечну подорож віками історії, познайомлять з історією релігійної пам’ятки, хитрощами та значеннями символів, які вас оточуватимуть, а ще розкажуть, чим відрізняються підземелля та катакомби.

Вінницькі підземелля костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської, які частково відкриті для туристів, приховують багато таємниць.

Тож усі, хто цікавиться історією, зможуть отримати нові знання про Вінницю, записавшись на екскурсію «І нехай Він вам буде свідком…» на 11 березня (https://forms.gle/97XemxfRPeEemgew5).
Також уже відкрита реєстрація на 25 березня: https://forms.gle/T2gUBG3GkBCAyHyq9

“Це дуже захоплююча екскурсія, під час якої ви зможете отримати відповіді на різні питання: яка глибина цих підземних ходів? Чи правда, що там є поховання? Чому історія підземель костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської пов'язана з містикою? Звідки у Вінниці з'явився рецепт пивної юшки? - каже директорка Офісу туризму Вінниці Тетяна Маєвська. - Ви також почуєте цікаву легенду про привида ченця-капуцина, який, подейкують, інколи з'являється відвідувачам. А окремим щасливчикам вдалося навіть зробити фото, на яких можна його розгледіти”.


Екскурсіїї Вінницькими підземеллями розпочали проводити ще у 2016 році!

У вересні 2016 року місцеві брати капуцини у Вінниці, відсвяткували 270 річницю прибуття братів до нашого міста!.
Капуцинів до Вінниці запросив тодішній «мер» - староста Людвік Каліновський. Він став фундатором, тобто спонсором будівництва храму і монастиря. Перший камінь у фундамент був урочисто покладений 14 вересня 1745 року. Через рік, 21 вересня 1746 року, приблизно о 16 годині, до Вінниці прибули троє перших капуцинів, щоб залишитися тут на століття.

На честь свята всі бажаючи могли переглянути фільм про монастир, послухали орган, а отець Костянтин Морозов презентував своє історичне дослідження «І він буде вам свідком». Архітектор та краєзнавець Євген Совінський підготував до свята модель монастиря.

Найбільш наполегливі змогли у той день пройтись екскурсією по спорудах та підземеллях монастиря. Відтоді екскурсії стали постійними, а всі секрети з життя обителі розповідає знаний вінницький історик Олександр Федоришен. 



Потрапити на екскурсію можна трьома шляхами:
► Замовити екскурсію за телефоном 0631003325, 0686415996 чи на сторінці Вінницькі катакомби. З замовником ми регулюємо час, щоб розминатися з службами в храмі і підземеллях (такі теж є). Найкращий час для відвідання - це перша половина дня в будні дні, бо тоді нічого не відбувається і є шанс потрапити всюди без перешкод. Храм працює з 8 ранку до 20.00 вечора. Групи проводимо від 9 ранку до 19.00.

► Доєднатися до існуючої групи, якщо така існує і є вільні місця, а вам «потрібно зараз, бо ми їдемо». Буває, що групи збираються стихійно за кілька годин. (про наявність груп дізнаватись за телефонами)

► Прийти за оголошеннями, які ми публікуємо на нашій сторінці (це всього 5% всіх екскурсій, краще замовляти). Замовити екскурсії можна за телефонами: 0631003325, 0686415996. На них є ще Viber, тому приймають за дзвінками і за повідомленнями. Або можна написати в приватні повідомлення на офіційну сторінку Вінницькі катакомби.
Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/vidnovili-ekskursiyiyi-do-pidzemel-yak-zamoviti-ta-yaki-umovi-pid-chas-11071877.html
Тривалість екскурсії: трихи більше години.
Вартість квитків: 50 грн. - дорослий, 40 грн. - студентський, 30 грн. - учнівський.
Формат екскурсії - благодійний.
Відвідини цього маршруту - Ваша пожертва на процес подальшої реставрації, дослідження катакомб та повернення минулої величі історичній пам'ятці.
Записатись на екскурсію можна за телефоном: 063 100 33 25, 068-641-59-96

Умови роботи під час карантину:
 • Екскурсоводи працюють лише в масках (говорити в них незручно, але що зробиш).
 • В екскурсовода з собою обов’язково є санітайзер, яким бажано користатися.
 • Відвідувачам з собою необхідно мати: індивідуальні засоби захисту в приміщенні (маску і по можливості рукавички); легеньку куртку чи кофту, бо під землею можна добряче освіжитися; ліхтарики (на телефоні підходять); одягати зручне взуття.
 • Кількість людей в групі не може перевищувати восьми відвідувачів плюс екскурсовод та супроводжуючий.
 

Коментарі до події (6)
  • Оксана 01 Серпня

    Ми були на цій екскурсії місяць птому, ціна на сайтті 30-50 грн, а з нас взяли по 70 грн. То де правда?
  • Mikołaj Danilov 08 Вересня

    Странная организация экскурсий, звонишь, тебе говорят время следующей экскурсии, приходишь, там уже организованная группа, с ними нельзя, телефоны уже не отвечают
  • Mikołaj Danilov 08 Вересня

    Странная организация экскурсий, звонишь, тебе говорят время следующей экскурсии, приходишь, там уже организованная группа, с ними нельзя, телефоны не отвечают.

    Mariia Kuriacha Mikołaj Danilov 04 Червня

    Просимо вибачення. Ми проводимо екскурсії на замовлення груп/колективів і дійсно до них не можна доєднувати за кількістю, можуть бути індивідуальні екскурсії на замовлення або збірна група, в яку можна приєднатися. Екскурсоводи та адміністратор, що відповідає на дзвінки є волонтерами, що змушені працювати в інших місцях для свого забезпечення, а екскурсії проводити в вільний час, тому існують проблеми з повноцінною комунікацією. З приводу відвідин можна писати в особисті повідомлення офіційної екскурсійної сторінки "Вінницькі катакомби": https://www.facebook.com/vincatacombs/
  • Olena Prisyazhna 13 Травня

    Цікавить екскурсія 25 травня. Група:діти+дорослі. Можливо дві групи, бо нас багатенько. Лубни, Полт.обл. Телефони не відповідають о997760010

    Mariia Kuriacha Olena Prisyazhna 04 Червня

    Телефони дійсно змінились. З приводу організації екскурсій звертайтеся на офіційну сторінку:
    https://www.facebook.com/vincatacombs/
    063 100 3325, 0689406876, 0976980001
Розклад
Отримуйте
регулярні оновлення