Фестиваль екстремально короткого кіно "100 фільмів за 100 хвилин +2015"

Фестиваль екстремально короткого кіно "100 фільмів за 100 хвилин +2015"

Всі анонси від: Родина

Кінотеатр "Родина" запрошує на щорічний всеукраїнський фестиваль короткометражного кіно!

Жанр: документальний, короткометражний
Тривалість: 100 хв.
Рік випуску: 2015

Щорічний Всеукраїнський фестиваль екстремально короткого кіно "100 фільмів за 100 хвилин +2015» вже вчетверте пройде в Україні.

«100 фільмів за 100 хвилин» - це фестиваль однохвилинного кіно (не плутати з роликами, кліпами або рекламою). Це повноцінні фільми, які апелюють до глядачів і розповідають абсолютно різнопланові історії, які, здавалося б, неможливо укласти в одну хвилину, підтверджуючи тим самим вираз «стислість - сестра таланту». Ігрове, анімаційне, документальне та експериментальне кіно тільки з одним обмеженням - однохвилинний хронометраж.

Цього року на глядачів чекає цілий ешелон маститих кінематографістів, які присвятили себе щохвилинному жанру. Це, наприклад, Дон Херцвальт, живий класик американської анімації, людина, чиє ім'я Нью-Йорк Таймс внесла в перелік кращих аніматорів всіх часів, а також численні номінанти на премію «Оскар» серед короткометкого метра, начебто британського аніматора Еіон Даффі, та ще низки постійних резидентів важливих світових кінофорумів. Ми не обходимо і українських художників, роботи яких складають близько 10% від загальної програми. А глядачі традиційно обиратимуть кращих серед українських та іноземних фільмів.

Крім цього, хочеться нагадати, що проект з самого початку створення - це експеримент, насамперед експеримент над самим собою. Гарантувати, що після перегляду вас можна буде назвати «нормальними», не може ніхто! Але якщо у вас недостатньо часу для ста, десяти або навіть одного фільму, якщо півторагодинна мелодрама на ультрам'якого кріслах відкриває вам двері в царство Морфея - знайте, це подія для вас!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення