Фестиваль «Великоднє диво»

Фестиваль «Великоднє диво»

Під час великодніх свят у Вінниці вже вдруге відбудеться тематичний фестиваль "Великоднє диво"‼
В рамках фестивалю вінничани розмальовуватимуть велетенські писанки та матимуть нагоду взяти участь у різноманітних заходах.

Фестиваль стартує з 28 квітня і триватиме до 3 травня. Традиційний фольклорний фестиваль «Великоднє диво» пройде цьогоріч онлайн, у його рамках презентують свою творчість фольклорні гурти новоприєднаних громад. 

Щоб створити для вінничан святковий настрій, у центрі міста, на майдані Незалежності, розмістять подільські писанки-велетні.

«З 28 квітня, в переддень світлого Воскресіння Христового, за гарною щорічною традицією в центрі Вінниці, на майдані Незалежності розмістять подільські писанки-велетні. Вони створять для вінничан святковий настрій і стануть окрасою центру міста», – розповідає директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

Мистецький проєкт «Пасхальні візерунки» було започатковано у Вінниці у 2017 році.
Тоді до проєкту долучились вінницькі майстри та їхні учні, студенти місцевих вишів, розмальовуючи писанки просто неба.

►Цього року вінничанам буде презентовано чотири нові подільські велетенські писанки, що з'являться з легкої руки та творчої уяви художників-викладачів мистецьких шкіл міста.

Загалом же на майдані Незалежності атмосферу свята створюватимуть майже двадцять виробів.
Традиційний фольклорний фестиваль «Великоднє диво» відбудеться цьогоріч в онлайні на кшталт онлайн-марафону «Подільська коляда», що успішно пройшов в період різдвяних свят.

Понад 25 пасхальних онлайн-заходів відбудеться з 28 квітня по 3 травня на Культурному порталі міста https://www.facebook.com/VinCultureCode та веб-ресурсах закладів культури міста.

В рамках фестивалю на вінничан чекає:

  • 28 квітня о 14:00 відбудеться онлайн-виставка творчих робіт учнів Вінницької дитячої школи мистецтв «Великодні дзвони».
  • 29 квітня о 12:00 – мистецький проєкт «Світле свято Великодня» від Вінницького міського клубу.
     - Цього ж дня о 14:00 на всіх бажаючих чекає онлайн-виставка творчих робіт учнів Вінницької дитячої художньої школи «Українська писаночка».
     - А о 16:00 – майстер-клас «Диво-писанка Поділля» від Вінницької дитячої музичної школи №2
  • 29 квітня о 13:00, 15:00, 17:00 пройде цикл майстер-класів «Пасхальні сувеніри» від Вінницької міської централізованої бібліотечної системи.
  • 1 травня о 14:00 пройде проєкт «Великодні традиції Поділля» від Центра історії Вінниці.
     -  о 16:00 на вінничан чекає мистецький проєкт «Пасхальні візерунки» від Центру концертних та фестивальних програм.
  • 2 травня о 14:00 пройде фольклорний онлайн-фестиваль «Великоднє диво».
  • 3 травня о 14:00 – концертна програма «Світле свято Великодня» від вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва «Зоряна мрія».
  •  

Минулого року Вінницю у період Великодніх свят теж прикрашали гігантські писанки. І цей рік теж не стане винятком!

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять, кулька та просто неба
 





На зображенні може бути: просто неба

Організатори фестивалю: департамент культури Вінницької міської ради, Вінницька обласна організація національної спілки художників України, ГО «Лабораторія актуальної творчості», ГО «Вінницький КВН». Заходи проходитимуть за підтримки міського голови Сергія Моргунова.

Приходь та відпочивай всією родиною! 
 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення