ХVІІІ Міжнародний фестиваль імені Чайковського та фон Мекк

ХVІІІ Міжнародний фестиваль імені Чайковського та фон Мекк

Всі анонси від: Вінницька обласна філармонія

Дорогі друзі! Після вимушеної перерви ми раді оголосити про проведення XVIII Міжнародного фестивалю ім. П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк!

Фестиваль розширює географію та руйнує жанрові рамки. Традиційні вечори симфонічної та камерної музики  поєднуються у фестивальній програмі з сучасними музичними напрямками та свіжими тенденціями, старожили фестивальних афіш запрошують до партнерської співпраці молодих виконавців та представляють нові експериментальні проекти. Концерти фестивалю проходять у Вінниці та районах області під патронатом голови облдержадміністрації Валерія Коровія, голови обласної Ради Анатолія Олійника, Вінницького міського голови Сергія Моргунова, за підтримки народних депутатів України, голів районних адміністрацій та районних рад.

Детальніша програма:

5-го вересня там на вас чекатимуть мистецькі локацій із виступами камерних колективів, святковий ярмарок, фудкорти та фотозони, а також цікава інтерактивно-розважальна програма як для дорослих так і для найменших відвідувачів.

Головна мистецька подія заключного дня XVIII Міжнародного фестивалю ім. П.І. Чайковського та Н.Ф. фон Мекк у Браїлові – балет П.І. Чайковського «Лебедине озеро».

Виконавці: Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії (диригент – Тарас Мартиник), Український балетний театр «Прем’єра» та солісти Львівського Національного театру опери та балету ім. С. Крушельницької (балетмейстер – Олег Петрик).

А також на вас чекає унікальний проект «Вокальні універсалії», який презентують Академічний камерний оркестр «Арката» (диригент – Василь Журбенко), Подільський камерний хор «Леонтович-капела» (художній керівник – Ольга Бабошина), квартет «Експромт», народна артистка України Ірина Швець (сопрано), заслужена артистка України Наталія Лановенко (сопрано), Володимир Полторацький (тенор), Герард Карпенко (баритон), Олександр Онофрійчук (тенор), спеціальний гість – лауреат Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка, народний артист України Анатолій Кочерга (бас)

Цього року фестиваль проводиться у незвичні терміни, але з не меншим розмахом та кількістю репертуарних прем’єр. Склад учасників – «all stars» української академічної сцени.

Концерти, що входять в МУЛЬТИКВИТОК, відбудуться у залі Вінницької обласної філармонії ім. М.Д. Леонтовича з 31.08 по 04.09

►Отже, відкриває фестиваль в останній день літа, 31 серпня, Симфонічний оркестр філармонії під батутою музичного директора проєкту, заслуженого діяча мистецтв України та культури Польщі Георгія Куркова, у співпраці із зіркою молодої генерації української фортепіанної школи Антонієм Баришевським (Київ), гаряче цінованим вінницькою публікою.

►Другий фестивальний день, 01 вересня, ознаменований приїздом ансамблю баяністів-віртуозів AKKO QUARTET (Київ). Нещодавно колектив повернувся із Португалії з блискучою перемогою в одному із найпрестижніших конкурсів світового рівня – «Trophy Mondial», і знову готовий вражати нас майстерним виконанням відомих композицій у власних аранжуваннях.

►02 вересня Академічний камерний оркестр «Арката» на чолі з маестро Курковим та заслужений артист України Назарій Пилатюк (скрипка, Львів) запрошують на танцювальну вечірку. В програмі – популярні танці усіх епох – від барокової Чакони до актуального Танго.

►03 вересня презентуємо вокальний вечір у новому форматі – Салон-концерт «Ніч Чайковського». Театралізоване дійство у виконанні солістів філармонії: народної артистки України Ірини Швець (сопрано), заслуженої артистки України Наталії Лановенко (сопрано), Володимира Полторацького (тенор), Герарда Карпенка (баритон). В програмі бере участь Подільський камерний хор «Леонтович-капела» під керівництвом Ольги Бабошиної. Спеціальний гість – соліст Одеського національного академічного театру опери та балету, лауреат Міжнародних конкурсів Юрій Дудар (баритон). Концертмейстери: Олеся Францужан, Олена Пєнєва, Марія Александрова.

►04 вересня – в рамках Всеукраїнського гастрольного туру до 30-річчя Незалежності України урочистий концерт Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України під орудою лауреата Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка – народного артиста України Володимира Сіренка. Соліст – Максим Грінченко.

Початок концертів у залі філармонії о 18:30;

Вартість квитків:  - 100-200 грн
Мультиквиток: 400 грн

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення