КіноДжаз – безкоштовні покази фільмів про джаз під відкритим небом!

КіноДжаз – безкоштовні покази фільмів про джаз під відкритим небом!

Всі анонси від: Чорна кішка Білий кіт

«Родзинкою» ХХІ міжнародного джазового фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST-2017», який 23-24 вересня пройде у концертній залі ТРК «ВІНТЕРА», стане новий проект «КіноДжаз», завдяки якому Вінниця буде жити у ритмі джазу протягом шести тижнів, що передують фестивалю.

Починаючи з 19 серпня, у гостях офіційного кавового партнера фестивалю-2017 – кав’ярні «ЧОРНА КІШКА, БІЛИЙ КІТ» - мело- та кіноманів чекають покази найкращих стрічок про джаз, культових джазових музикантів та найяскравіших моментів минулорічних фестивалів «VINNYTSIA JAZZFEST». І все – абсолютно безкоштовно під відкритим небом!

Щосереди о 21.00 на площі біля Універмагу (пл. Гагаріна, 2) до уваги глядачів одразу дві серії нашумілого серіалу «Джаз». У своєму епохальному документальному серіалі режисер Кен Бернс показав бурхливу і драматичну історію розвитку джазу. Вийшовши на екрани у 2001 році, серіал спричинив справжній фурор і новий джазовий бум у США. Серіал «Джаз» знімався шість років і обійшовся у 13 мільйонів доларів, ставши найдорожчим документальним фільмом в історії. Чудові, часто унікальні записи зірок світової величини - Біллі Холідей, Елли Фітцжеральд, Луї Армстронга, оркестрів Дюка Еллінгтона і Гленна Міллера. У серіал увійшло 75 інтерв'ю, близько 500 музичних фрагментів, 2400 фотографій і понад 2000 фрагментів архівних кінозйомок, частина яких до цього ніколи не демонструвалася.

Щосуботи о 21.00 у кінотеатрі під відкритим небом кав’ярні «ЧОРНА КІШКА, БІЛИЙ КІТ» вінничани зможуть побачити відео найкращих минулорічних концертів вінницького джазового фестивалю, а також найпотужніші художні стрічки, присвячені джазовій культурі.

19 серпня - яскравий і колоритний ретро-фільм Роберта Олтмена «Канзас-Сіті» (1996) про епоху джазу і гангстерів у Америці, брехню на виборах, Джина Харлоу і чоловіків у капелюхах. Символічно, що у фільмі одну з ролей виконав цьогорічний хедлайнер джазового фестивалю - Сайрус Честнат!


26 серпня - дивовижний фільм «Рей» (2004) Тейлора Хекфорда – емоційна й глибока біографічна картина про одного з найвизначніших музикантів всіх часів і народів Рея Чарльза, що завоювала одразу два «Оскари» і була знята на основі автобіографії музиканта «Брат Рей» (одне з прізвиськ Рея Чарльза).

2 вересня - зворушлива біографічна стрічка «Птаха» (1988) Клінта Іствуда про непросту долю легендарного саксофоніста Чарлі Паркера, його внутрішню боротьбу, труднощі у кар'єрі, досягненнях і пристрастях до наркотиків, через що музикант прожив усього 35 років.

9 вересня - захоплююча біографічна кінострічка «Історія Гленна Міллера» (1954) Ентоні Манна про найяскравішого керівника джазового оркестру XX століття Гленна Міллера. Як відомо, музикант прожив недовге життя, загинув у авіакатастрофі, але події, які розверталися у його долі й кар'єрі, залишили слід у серцях людей по всьому світу.

16 вересня - гостра і захоплююча музична психологічна драма «Одержимість» (2014) Деміена Шазелла. Завоювала головний приз фестивалю «Санденс», «Золотий глобус», три «Оскари» і три премії BAFTA. Історія про професійне становлення обдарованого юного барабанщика, який потрапляє в оркестр найбільш успішного, талановитого, але й безжалісного джазового диригента. Неймовірні протиріччя, гранична напруга і нескінченна внутрішня боротьба в душі музиканта приковує увагу до самого кінця.

23 вересня - весела музична комедія «Серенада сонячної долини» (1941) Брюса Хамберстоуна, у якій героїня Соні Хені у складі оркестру Гленна Міллера відправляється у Сонячну долину. Кумедні пригоди, комедійні ситуації й чудові композиції Гленна Міллера лягли в основу цієї стрічки, яка заслужила три номінації на «Оскар» і визнана однією з кращих музичних картин в історії кінокомпанії 20th Century Fox і всього жанру. Багато композицій з фільму здобули шалену популярність і стали класикою джазового свінгу.

Нагадаємо, концерти ХХІ міжнародного фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST-2017» відбуватимуться 23-24 вересня у концертній залі Філії НCТУ «Вінницька регіональна дирекція ВІНТЕРА» (вул. Театральна, 15).

Телефон фестивалю:
(0432) 690 – 025.
Інформаційний центр фестивалю «VINNYTSIA JAZZFEST-2017», де можна придбати квитки і отримати максимально вичерпну інформацію про всі концерти фестивалю, працює щодня з 10.00 до 19.00, без вихідних, у Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 73).
Як і минулого року, джазомани зможуть придбати мультиквиток, що буде перепусткою на всі концерти фестивалю. Також окремо можна придбати квиток на будь-який із бажаних концертів.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! До 9 і 16 вересня діятимуть спеціальні акційні ціни на квитки:
  • до 9 вересня - знижки до 43% на всі концерти фестивалю;
  • до 16 вересня - знижки до 21% на всі концерти фестивалю.
Придбати квитки онлайн можна на офіційному сайті фестивалю www.jazz.vn.ua та на сайті bilet.vn.ua.
Також квитки продаються у касах Вінниці: у ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), ТЦ «Петроцентр» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00), Вінницькій обласній філармонії (13.00-18.30), Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А.Тімірязєва (10.00-19.00).
За новинами фестивалю слідкуйте на офіційному сайті www.jazz.vn.ua.
Офіційна група фестивалю у Facebook 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення