Лицарський турнір пам’яті Максима Шимка - загиблого Героя Небесної сотні

Лицарський турнір пам’яті Максима Шимка - загиблого Героя Небесної сотні

У Вінниці пройде п’ятий лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка

У неділю, 24 жовтня, на майдані біля колишнього кінотеатру «Росія» (вул. Соборна, 4) пройде вже п’ятий лицарський турнір пам’яті Героя Небесної Сотні Максима Шимка.

Вхід глядачів – вільний!

Для них працюватимуть:

  • середньовічне містечко
  • лучний тир,
  • інтерактивні майданчики.

Змагання лицарів супроводжуватимуть виступи етнорок- колективів.

- Максим все життя мріяв про повноцінний лицарський турнір у Вінниці. Недарма він займався в клубі історичної реконструкції «Білий Вовк». Ми п’ятий рік проводимо це змагання. У них за традицією беруть участь навіть чемпіони світу із лицарських боїв. А ведучою програми буде чемпіонка світу Ольга Грабовська, – сказала мати Героя Небесної Сотні Зоя Кузьменко.

Турнір пройде за підтримки місцевої влади, громадських організацій «Гідність нації» та «Едельвейс».

- Максим Шимко займався історичною реконструкцією. Тому в пам’ять про героя Героя Небесної Сотні ми проводимо саме лицарський турнір. Змагання реконструкторів завжди є цікавим для вінничан і збирає чимало глядачів, – сказав голова Вінницької громадської організації «Гідність нації» Вадим Кудіяров.


Пресслужба Вінницької громадської організації «Гідність нації».

Довідка: 

 

Максим Миколайович Шимко (21 жовтня 1979, Вінниця, УРСР — 20 лютого   2014, Київ, Україна) – учасник Євромайдану. Герой України.Максим був   учасником Вінницького клубу історичної реконструкції «Білий вовк». Член   УНА-УНСО. Останній запис, який він залишив на свої сторінці у соціальній   мережі, датується 18 лютого 2014 року: «За Україну! Хто може, їдьте в Київ!».   Герой України (посмертно).
 Козак 4-го редуту Майдану, загинув 20 лютого під час розстрілу майданівців   снайперами на вулиці Інститутській. Куля снайпера влучила Максимові в шию   під час того, як він намагався врятувати пораненого.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення