Персональна виставка Тараса Паращука "Лише мить..."

Персональна виставка Тараса Паращука "Лише мить..."

Всі анонси від: Вінницький обласний краєзнавчий музей

12 липня 2017 року о 15 год. в академічній залі Вінницького обласного краєзнавчого музею відкрилася персональна виставка Тараса Паращука «Лише мить…».

Тарас Паращук корінний вінничанин, він народився 18 серпня 1996 року у серці Подільського краю з його мальовничою природою та давніми мистецькими традиціями. Тарас змалку проявив хист до малювання. Вже у шість років став відвідувати уроки мистецтва у дитячо-молодіжній громадській організації «Центр "Барви України», у талановитих і чуйних педагогів живописця Світлани Борисівни Телець та майстра художнього текстилю Ірини Едуардівни Шостак-Орлової.

По закінченні Фізико-математичної гімназії № 17 м. Вінниці, за досягнення у навчанні Тарас отримав сертифікат про занесення до міської Книги Пошани «Золотий фонд інтелектуальної та духовної еліти Вінниці». На даний час є студентом Національного авіаційного університету м. Києва, проте завжди знаходить час приділяти увагу художній творчості.

Серед його здобутків дипломи та грамоти обласних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів дитячого малюнку – «Моя країна – Україна», Вінницька бієнале художнього текстилю юних авторів «Світ у клаптику», конкурс соціальної реклами «Вінниця – мій дім», конкурс малюнку та фотографії «Моє рідне місто», міжнародний конкурс дитячого малюнку «На своїй землі» та інші.

Починаючи з 2007-го року, твори Тараса Паращука були представлені на численних виставках в Україні та закордоном.

Першими мистецькими техніками, які опанував юний художник, були акварель та гуаш, з 10-ти років він працює в олійному живописі, засвоїв ази майстерності у художньому текстилі – батику, аплікації, вишивці. Серед його захоплень є також традиційні види народної творчості – писанкарство та лялька-мотанка.

На виставці «Лише мить» представлено твори у техніці графіки та олійного живопису. Це мальовничі краєвидів Вінниччини і України, надзвичайно насичені та яскраві натюрморти, а також символічні композиції на тему любові та жертовності. У всіх творах Тарас передає своє щире захоплення красою світу.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення