Презентація збірки матеріалів "Художнє слово Василя Стуса в контексті української літератури"

Презентація збірки матеріалів "Художнє слово Василя Стуса в контексті української літератури"

25 червня о 12 годині у Вінницькій ОУНБ ім. К. А. Тімірязєва відбудеться презентація збірника матеріалів V Міжнародної науково-теоретичної конференції «Художнє слово Василя Стуса в контексті української та світової літератури», що відбулася в Донецьку в 2013 році за участю науковців із Польщі, Австрії, Росії та всіх куточків України.

Матеріали конференції видані у Вінниці. Ця обставина знакова, адже Поділля дало поету путівку в життя, а Донбас сформував його як творчу особистість, поета-інтелектуала.

Василь Стус – випускник Донецького (тоді Сталінського) педінституту 1959 року. З переїздом Донецького національного університету у Вінницю традиція вшанування Василя Стуса як поета і громадянина не переривається. Вона набуває потужного об’єднавчого спрямування, бо ім’я поета зобов’язує, а пам'ять про нього ніколи не згасне, хоча лишається об’єктом політичних інсинуацій.

У презентації матеріалів V Міжнародної науково-теоретичної конференції беруть участь учені з Києва, Хмельницького, Донецька, Вінниці, творча інтелігенція міста, викладачі і студенти Донецького національного університету.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення