Різдвяна виставка ляльок та іграшок

Різдвяна виставка ляльок та іграшок

З 19 грудня у виставковій залі колекцій та мініатюр Музею моделей транспорту, що на Соборній, 64, розпочала свою роботу нова різдвяна виставка ляльок «Плюшевий чай».
 

Організатори виставки: учасниці вінницького клубу «Лялькова вітальня» Катерина Калашнікова, Ірина Дядікова та Олена Роджерс.

«Плюшевий чай» — це всеукраїнський новорічний проєкт, — розповідає організаторка та авторка художніх ляльок і ведмедиків Тедді Катерина Калашнікова. — Виставка сподобається як дорослим, так і дітям. Тому запрошую усіх до музею щодня з 12.00 до 20.00. А загалом чаювати ми будемо до лютого 2021 року. Аби вразити містян, свої роботи до Вінниці передали понад 30 майстрів із різних куточків України, Європи та США. — Гості музею можуть подивитись унікальні роботи, які нам надіслали талановиті майстри з дев’яти міст України. Авторські ляльки та іграшки передали зі Львова, Одеси, Києва, Івано-Франківська, Кривого Рогу, Тульчина, Вишгорода, Бердичева та Вінниці, — перераховує майстриня. — Крім того, є роботи європейських лялькарів із Німеччини й Англії та зі Сполучених Штатів Америки.


На виставці представлено:

  • майже сто ляльок
  • багато ведмедиків Тедді
  • п’ять лялькових будиночків
  • чотири рум-бокси, виготовлені зі старих валіз.
    та ще багато цікавих речей


 


Одна з кімнат у ляльковому будиночку Валізи із мініатюрами всередині — справжня цікавинка виставки. Їх хочеться довго розглядати, вивчати, що там заховано й дивуватись таланту майстрів, які змогли створити таку красу. Одну з таких валіз майстер перетворив на двоповерховий будинок. На першому поверсі довкола каміну, який можна увімкнути, зібрались на дівочі посиденьки ляльки. А другий поверх став справжньою бібліотекою з великою кількістю книг у яскравих палітурках. 

Ще одна валіза стала купе, у якому розмістились ведмедики, готові до незабутньої подорожі.  Зі старої валізи зробили купе для ведмедиків Щоб атмосфера в музеї була максимально святкова, організатори уважно підійшли до оформлення експозиції. Усі полички, де оселились іграшки, пропрацьовані до найменших деталей. 


 



На виставці вам запропонують:

  • познайомитись із родиною Санти,
  • побачити одеський вертеп,
  • познайомитись з Михайлом Коцюбинським і його коханою музою,
  • перенестись до Аліси в країну чудес
  •  подивитись, як маленькі мишенята п’ють чай із антикварного сервізу та смакують сиром.


Юним гостям музею може особливо сподобатися затишна вітальня, де сім’я ведмедиків прикрашає ялинку й читає біля каміна. Його майстри прикрасили крихітними червоними шкарпетками, в які на Заході традиційно ховають подарунки.  Цікаво також виглядає імпровізована фотостудія, де фотограф із раритетним апаратом знімає сім’ю пінгвінів, а поряд своєї черги чекають не менш яскраві персонажі. 

 

 


Для дорослих приємним спогадом з дитинства стануть старі ялинкові іграшки, які раніше були у кожній родині. Додають зимового настрою також засушені кільця лимонів та апельсинів. Одеська лялькарка створила вертеп Організатори виставки не забули і про головний атрибут зимових свят — ялинку. Її прикрасили різноманітними авторськими іграшками. Маленькі янголята, пташки, сніговики та інші прикраси, до речі, можна придбати собі на пам’ять.

Де: Музей моделей транспорту, вул. Соборна 64
Коли: із 12:00 до 20:00
Виставка триватиме до кінця лютого
Довідки за телефоном:  +380 97 678-68-19.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення