Смачна та апетитна, піца, яку ви замовляєте у ресторані https://dr.smaki-maki.com/, готується на традиційних італійських засадах. А як правильно готувати цей італійський смаколик й що приховують піцайоло з Неаполя – далі у статі.
Головна відмінність справжньої італійської піци від інших її видів – це тонке тісто. Інші країни, наприклад, Америка, пропонують варіанти на пухкому тісті, що має більшу товщину та м’якість, проте й більшу калорійність.
Для приготування італійського коржика обирають борошно тонкого помелу, яке змішується зі звичайним хлібопекарським. При цьому для приготування страви використовують виключно певні види борошна, адже вважається, що якщо обрати будь-яке інше – страва втратить більшу частину свого смаку.
З начинкою все трохи складніше. Для створення піци, як в Неаполі, вам знадобиться лише чотири інгредієнти. Серед них – сир, зелень, овочі та салямі. Цікаво, що будь-які інші піци, які представлені в меню неіталійських ресторанів, можуть містити значно більше інгредієнтів – понад шість і більше.
Італійські кухарі віддають перевагу таким начинкам, як:
Існує й такий різновид піци, як десертна. Його виготовляють вже не піцайоло, а справжні кондитери, використовуючи для цього більш різноманітну начинку. Серед такої – горіхи, виноград, різноманітні фрукти, ягоди, шоколад, суфле тощо.
Варіанти страви, які містять велику кількість зелені, традиційно можуть вживатись навіть замість звичного для нас хліба. А також невід’ємною частиною кожної піци є сир, який може бути представлений одразу кількома видами – м’яким та твердим. В Італії віддають перевагу таким видам, як моцарела, пармезан, чедер тощо.
Важливо зрозуміти, що італійська піца готується також за допомогою холодної води, а ще – оливкової олії, оскільки за допомогою цих двох інгредієнтів тісто набуває необхідної в’язкості, м’якості та еластичності, й під час запікання отримує хрумку скоринку.
Замовити піцу у ресторані Смакі-Макі – найкраще рішення, коли ви хочете додати трохи різноманітності до раціону, а ще – приємно здивувати друзів, сім’ю або другу половинку.
Заклад створює традиційну та авторську італійську піцу на тонкому тісті, яка містить мінімум калорій, але максимум смаку та поживності. Для цього використовуються свіжі інгредієнти від українських та зарубіжних перевірених часом компаній.
А ще для клієнтів доступні акції, знижки, пропозиції тижня й багато іншого! При цьому є можливість долучитись до програми лояльності й накопичувати бали, а ще – отримати смачну піцу на День народження або інші приводи!