«Аве, Марія!». Концерт органної музики

«Аве, Марія!». Концерт органної музики

Всі анонси від: Хмельницька обласна філармонія

Концерт «Аве, Марія!». Концерт органної музики в Хмельницькому відбудеться 6 грудня о 18:00 в Філармонії

У нашому складному житті, сповненому тривог, переживань та болісних втрат, дуже важливо мати можливість зупинитися, зануритися в роздуми про вічне та звернути свої думки до Всевишнього.

У різні епохи – від середньовіччя до сучасності - композитори надихалися образом Матері Божої, у якому поєднується чистота та непорочність, безмежна та безумовна любов до Сина, і водночас трагічна жертовність, глибока скорбота та вселенський біль. Саме тому вони неодноразово зверталися до нього у своїх музичних творах.

Особливо урочисто та зворушливо звучать ці мелодії напередодні свята Різдва Христового. Отож, 6 грудня заслужена артистка України, неперевершена і талановита Наталія Молдован виконає для хмельничан та гостей міста перлини органної духовної музики, що оспівують образ Матері Божої.

У програмі концерту - твори Г. Ф. Генделя, В. А. Моцарта, К. Сен-Санса, Ф. Шуберта, С. Франка та інших знаних композиторів, що у своїх музичних композиціях уславили та увіковічили Пречисту Діву Марію.

Вокальні партії у супроводі величного та багатогранного органу виконуватимуть солісти філармонії: заслужені артисти України Микола Довгальов (баритон) та Фатіма Чергіндзія (сопрано), лауреатка всеукраїнських та міжнародних конкурсів Анна Попова (меццо-сопрано).

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення