Весна і літо - найкраща пора для смакування шашликом на природі. Зібратися в колі друзів, закупитися смаколиками, готувати й насолоджуватися свіжим повітрям, цвітом та співом птахів - хіба може бути щось краще?
Підготували для вас ТОП-10 кращих маринадів для м'яса. За допомогою цього ваша весняно-літня вечірка стане значно кращою, приємнішою і апетитнішою:)
Найкраще винний маринад підходить для яловичини та свинини. М’ясо вийде м’яким, смачним і ароматним.
Цибулю порізати кубиками. М’ясо ретельно розтерти з перцем та цибулею, залити вином і залишити маринуватися на ніч.
Цей маринад на основі гранатового соку чудово підходить для баранини, яловичини або свинини.
Зелень і цибулю крупно посікти, додати сіль та перець, натерти цією сумішшю порізане м’ясо. Викласти м’ясо в глибоку посудину, пересипаючи цибулею із зеленню. Залити гранатовим соком з горілкою. Маринувати 8-10 годин.
Цей ніжний маринад ідеально підійде для курятини – курячих стейків чи запечених курячих ніжок. Також підійде для свинини та яловичини – кефір зробить м’ясо ніжним та м’ягким.
Цибулю порізати кубиками, трішки прим’яти, змішати з хмелі-сунелі та сіллю. Перетерти м’ясо з цибулевою сумішшю, залити кефіром, вимішати руками, щоб кефір покрив кожен шматочок м’яса, і витримати мінімум 2 години на холоді чи в холодильнику.
Завдяки цьому маринаду м’ясо буде особливо ніжним і соковитим. Найкраще підійде для свинини.
Наріжте цибулю кільцями, подрібніть кінзу. Додайте всі необхідні інгредієнти до м’яса і гарненько перемішайте його руками. Дайте настоятись м’ясу декілька годин в холодильнику.
Для того щоб швидко пом’якшити навіть найжорсткіше м’ясо, вам знадобиться маринад з ківі. Ківі має особливу властивість – розм’якшувати волокна м’яса. Але не маринуйте майбутній шашлик надто довго – його легко пересушити.
Ківі очистити від шкірки і потерти на найдрібнішій тертці або в блендері змолоти в пюре. Цибулю порізати півкільцями, петрушку посікти не дуже дрібно. М’ясо приправити перцем, перемішати з ківі, цибулею та зеленню і залишити на 1 годину.
Газована мінеральна вода розм’якшує волокна м’яса. В результаті шашлик виходить соковитим, ніжним і – за рахунок часнику і спецій – ароматним. Ідеально для свинини, хоча з яловичиною теж непогано.
Зверніть увагу! Мінеральну воду потрібно брати питну, а не лікувально-столову.
Наріжте цибулю кільцями і викладіть на м’ясо. Додайте масло, спеції і подрібнений часник і ретельно перемішайте. Залийте м’ясо мінералкою і залиште маринуватися від 1 години (свиняча шия) до 4 годин (жорстка яловичина).
Цей рецепт особливо припаде до смаку любителям пива, адже м’ясо набуде легкого запаху солоду. Краще взяти живе пиво. Тільки майте на увазі, що неякісний напій зіпсує смак шашлику. Пивний маринад найкраще підходить для свинини.
М’ясо порізати на шматочки, залити пивом і витримати 2 години. Потім пиво злити, м’ясо приправити прянощами, перекласти порізаним півкільцями цибулі та залити сумішшю олії з лимонний соком. Залишити маринуватися на 10 годин.
Апельсиновий маринад – один з найкращих маринадів для курки. Якщо відчуваєте, що м’ясо сухувате, додайте в маринад 2 ст. ложки рослинної олії.
Часник порізати на половинки, перець дрібно посікти. Перемішати часник, червоний, чорний перець і сіль з м’ясом, залити апельсиновим соком. Маринувати 2 години.
Маринади для шашлику на основі майонезу – одні з найпопулярніших. Майонез хорошої якості робить м’ясо соковитим і ароматним. Найкраще такий маринад підійде для свинини та яловичини.
Блендером подрібніть цибулю в пюре. Додайте до м’яса майонез, цибульне пюре і спеції і добре перемішайте. Маринувати в холодному місці чи в холодильнику мінімум 2 години.
Завдяки цьому маринаду м’ясо набуває тонкого м’ятного аромату і приємного пікантного смаку.
Посипте м’ясо спеціями і добре перемішайте. Застеліть дно ємності, в якій буде маринуватися шашлик, частиною м’яти. Зверху викладіть частину м’яса і покрийте м’ятою. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти. Останнім шаром повинна бути м’ята. За півгодини до закінчення маринування додайте нарізану кільцями цибулю і перемішайте.