14 віртуальних музеїв світу

Афіша Хмельницького
Автор:
Афіша Хмельницького
31 березня 2020

Музеї ревно зберігають свої секрети. Найбільші скарби людства заховані під пилом і товстими скельцями. Природно, що нове покоління не горить бажанням розгадувати загадки минулого і долучатися до мистецтва. Тому, більш прогресивні музеї світу створили інтерактивну версію своїх залів. Тепер ви можете провести дітей по музею, використовуючи звичні для них новітні технології. А WoMo підкаже посилання на кращі віртуальні музеї світу.

14 віртуальних музеїв світу

Лувр
Мистецтво, історія, подорожі та пригоди - в першому по відвідуваності музеї можна знайти місце до душі. Приміщення Лувру саме по собі - осередок культурної спадщини людства, адже раніше воно служило домом для французьких монархів. Ви зможете повністю зануритися в атмосферу і прогулятися поверхами цієї величної споруди. На жаль, на віртуальній екскурсії доступні далеко не всі зали.
 

лувр

Де подивитись: http://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne

Музеї Ватикану
Головний католицький музей світу. Духовний і культурний центр. Неможливо передати в відеозйомці або на фото всієї краси і величі цього місця. Але, тим не менше, Ватикан прочиняє завісу таємниць і впускає в свої скарбниці. У віртуальному турі представлена Сикстинська Капела, по якій ви зможете побродити, розглянувши всі елементи оздоблення та фресок, а так же ряд залів музею. Їх ви зможете розглянути тільки за допомогою фотографій і описів.
 

Де дивитись:  vatican.va
 

Британська Національна Галерея
Національна галерея стала героєм багатьох британських фільмів. Вона зберігає в своїх залах дивовижні шедеври західноєвропейського живопису XIII - початку XX століття. Коштовне каміння в її короні - картини Тиціана, Рубенса, Лорен, Тернера і багатьох інших. Ваші діти зможуть ознайомитися не тільки з предметами мистецтва, але і з величною спорудою музею.

Де дивитися: nationalgallery.org.uk


Театр-музей Далі
Що можна очікувати від генія-сюрреаліста? Його музей, до створення якого він сам доклав руку, по істині твір мистецтва. Заплутані лабіринти, тераси і сцени - завдяки інтерактивній версії ви зможете спостерігати лише малу частину всього пишноти. Музей припаде до душі всім, адже з Сальвадором Далі не занудьгуєш.

 

a46f5bb5-80a4-4541-b70d-eaaecb80e511

Де дивитись: salvador-dali.org

 

Третьяковська галерея
Завдяки купцеві Третьякову світ зміг побачити найбільші шедеври образотворчого мистецтва Російської імперії. Іконопис Андрія Рубльова, картини найбільших російських художників ХІХ століття, портрети відомих письменників і поетів, знайомі нам з дитинства з підручників з літератури. І, звичайно ж, дивовижний і неповторний зал Врубеля. І багато іншого.

Де дивитися: 150tretyakovgallery.ru

 

Ермітаж
Ермітаж називають Лувром Західної Європи. Цей палац бачив розквіт і падіння імперії і зберігає в своїх залах безліч надбань світової історії і мистецтв. Відвідувачам сайту представиться можливість розглянути основні колекції та експозиції цієї величної споруди, а так само дізнатися про історію та архітектуру палацу.

Де дивитися: streetvi.ru 

 

Національний музей природної історії у Вашингтоні
У музеї зберігаються понад 126 млн зразків рослин, тварин, копалин, мінералів, порід, метеоритів, а також археологічних і культурних артефактів. Прогулявшись його залами, ви зможете побувати в залі динозаврів, розглянути алмаз Хоупа, найвідоміший дорогоцінний камінь Нового Світу, та й сам будинок музею коштує того, щоб його відвідати.
 

4d89e24b-6898-4652-85e4-8bca4edaf98c

Де дивитись: mnh.si.edu 
 

Колекція Фріка в Нью-Йорку
Колекція Фріка перегукується з Третьяковської галереєю: це так само величезна приватне зібрання людини, що вирішила, що мистецтво повинно належати світу. Полотна Вермеєра, Гойї, Ван Дейка, Тіціана, Ель Греко і багатьох інших західноєвропейських художників. Відзначають, що цей музей хороший не тільки експозицією, а й атмосферою.

Де дивитися: frick.org

 

Національна галерея мистецтва у Вашингтоні
У Національній картинній галереї мистецтв зібрана одна з найкращих колекцій у світі. Представлені картини, скульптури, предмети інтер'єру американських і європейських майстрів майстрів. У західному будівлі музею зібрані роботи від середньовіччя до кінця ХІХ століття. Там ви зустрінете шедеври Вермеєра, Рембрандта, Моне, Ван Гога, да Вінчі. А східне будівля зберігає твори сучасного мистецтва: Пікассо, Матісса, Уорхола.

Де дивитися: nga.gov

 

Музей мадам тюсо
Подивитися зблизька на відому особистість звичайним людям було цікаво завжди. Цю схильність дуже вдало перетворила в прибутковий бізнес мадам Тюссо ще 200 років тому. Тепер же честю, неменшою ніж іменна зірка на Алеї зірок, вважається наявність власного двійника в цьому знаменитому музеї.

 

f3bc31de-cdee-4d4d-9056-57e89c0f3a86

Де дивитись: sphericalimages.com

 

Галерея Уффіці
Маленька галерея в невеликому італійському містечку. Все б було банально і просто, якби містечко в Тоскані ні Флоренцією: місцем для життя і творчості найвидатніших талантів епохи Відродження. Галерея Уффіці зберігає пам'ять і шедеври століття, коли Європа прокинулася після похмурого сну середньовіччя і звернулася знову до оспівування краси і цінності людської особистості.

Де дивитися: polomuseale.firenze.it

 

Білий дім
Чи не найзнаменитіша споруда США, будинок і робоче місце американських президентів, найпопулярніше місце за відвідуваністю у Вашингтоні. Білий дім відкриває завісу таємниць і пускає в деякі свої кімнати глядачів. Це один з перших віртуальних музеїв, тому немає красивих і зручних інтерактивних кімнат. Але тим не менше ви зможете відвідати баскетбольний майданчик, тенісний корт, галявину для гольфу, басейн, кінотеатр, бігову доріжку і зал для боулінгу. На жаль, знаменитого круглого кабінету в віртуальному турі немає.

Де дивитися: whitehousemuseum.org


Музей Галілео
«І все-таки вона крутиться!» Музей, присвячений пам'яті великому бунтарю свого часу - фізику Галілео Галілею. У його кімнатах можна відшукати не тільки предмети, створені або пов'язані з життям вченого, але це так само науковий музей, в якому ви зможете простежити шлях розвитку тих чи інших звичних для нас речей. Це цілий атракціон, який знаходиться в палаці XII століття.

 

6dd21a41-159b-477e-954d-51fe076234d4

Де дивитись: catalogue.museogalileo.it

 

Google Art Project
Google Art Project - це найбільша інтернет платформа, через яку ви отримуєте доступ до найбільших творів мистецтва. Проект був запущений в лютому 2011 року. Спочатку його підтримали лише 17 музеїв, але на сьогоднішній день приєдналося понад 184 музеїв світу. І якщо з тієї чи іншої причини немає можливості побачити шедеври в живу, наш розвивається технологічний світ відкриває найширші можливості для людства.

Де дивитися: google.com

 

Коментарі до події (1)
  • Степан Петрович 09 Червня

    В Рівному постає чудернацький музей з суперечливою назвою Оствиця.
    Кажуть назва пов'язана з окультизмом князів Любомирських, їх захопленням чорною магією та магом Одином - https://site.ua/yuriy.rivne/30769/
    Чому музею обрали саме таку окультну назву, і чому цьому сприяє влада, досі не відомо?
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Весняна мода 2024: практичність і романтика
Весняна мода 2024: практичність і р... Весна, нарешті, знову на порозі, а разом з нею й нові приголомшливі тренди, які додадуть гардеробу свіжості. З нетерпінн...
Догляд та обслуговування ножа для виживання
Догляд та обслуговування ножа для в... Надійний ніж для виживання - це не просто інструмент, а ваш партнер у пригодах, який потребує уваги та догляду, щоб зали...
Експрес-тест на знання української мови
Експрес-тест на знання української... День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже 23 роки поспіль. А 21 лютого - Міжнародний д...