Дізнавайтеся про зиму в Хмельницькому десятки років тому і складайте пазл

Рискальчук Олександра
Автор:
Рискальчук Олександра
13 грудня 2022

Десятки років тому зимові святкування хмельничан відрізнялися від сучасних. Дізнавайтеся, як це було і складайте пазл.

Дізнавайтеся про зиму в Хмельницькому десятки років тому і складайте пазл

Сучасні зимові святкування в Хмельницькому відбуваються за наявністю головної ялинки та різдвяного ярмарку. У попередні роки на Проскурівській облаштовували ще й сцену. Там виступали колективи і ансамблі. Цьогоріч цього не запланували через пандемію.

Так чи інакше, нинішні святкування відрізняються, від тих, що були десятки років тому. Тоді місцеві мешканці збиралися в парку Чекмана. Їх розважали програмою, сніжними скульптурами, театралізованими виступами й танцями. Розповідаємо, як все було за інформацією з міського архіву. Дізнавайтеся історію і складайте пазл старого фото. Результати пишіть в коментарях. 

Зима, 1987 рік. У парку культури та відпочинку імені 50-річчя Жовтня (тепер парк імені Чекмана) багато людей. Всіх зібрало свято зими, іншими словами “Руська зима”. В парку - чимало містян. Із святковими привітаннями виступає другий секретар райкому Компартії України, ветеран Великої Вітчизняної війни та активні громадяни міста. 

На свято прибула кінна театралізована кавалькада та кілька тематичних машин: “Козаки”, “Омелько на печі” і “Золотий ключик”. Не обійшлося і без народного ансамблю танцю “Веселка”. Також завітали троїсті музики заводу КПУ імені Куйбишева.  

Містяни зі всіх сторін обступили величезні сніжні фігури: українця та українку. Погляди скульптур горді, сніжні та холодні. Їх зріст вдвічі перевищує розмір людей.  Парк прикрашають зліплені зі снігу голови Чорномора та Іллі Муромця. Їх підготували учні училища №4. 

Загалом програма свята Зими виглядала так: 

  • 10:00 - 10:30 - збір учасників святкової кавалькади біля стадіона “Поділля” 
  • 10:30 - 11:45 
  • - марш-парад Мороза-Воєводи, Дідів Морозів, Снігурочок, Зими, казкових героїв, тематичних машин, оркестрів і учасників свята в парку культури і відпочинку. 12:00 - 12:30 - урочисте відкриття свята Зими на Центральній площі парку.
  •  12:30 - 16:00 - концерти колективів художньої самодіяльності і духових оркестрів та заводів.  
  • 12:00 - 16:00 - грають духові оркестри.
  • 13:00 - 16:00 - спортивні змагання хокеїстів, штангістів, мініфутбол на снігу, ходьба на ходулях і т.д. 
  • 12:30 - 16:00 - дитячий конкурс на краще виготовлення сніжної скульптури казкових героїв, змагання, конкурси, масові розваги, катання на качелях і каруселях.

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Без яєць, з медом чи шоколадом: прості рецепти пасок
Без яєць, з медом чи шоколадом: про... Паска – одна з головних страв на великодньому столі. Ми зібрали для вас нові та перевірені рецепти. Тут є рецепт корисно...
Як оригінально пофарбувати яйця на Великдень
Як оригінально пофарбувати яйця на... Фарбовані яйця є однією з традицій Великодня. Вони вважаються оберегом. Звичайно, яйця можна пофарбувати дуже просто, ку...
Весняна мода 2024: практичність і романтика
Весняна мода 2024: практичність і р... Весна, нарешті, знову на порозі, а разом з нею й нові приголомшливі тренди, які додадуть гардеробу свіжості. З нетерпінн...