13 фільмів про епідемії, віруси та зараження

Афіша Хмельницького
Автор:
Афіша Хмельницького
26 березня 2020

Дивимось найкращі фільми сучасного кінематографу про епідемії, віруси та зараження!
Серед списку є фільми з сюжетами, ну ....дууууже схожими на сьогодення! Фільм №4 варто подивитись усім. Він ніби напророкував коронавірус!!!
 

13 фільмів про епідемії, віруси та зараження


1. "Дванадцять мавп" 



Жанр: Детективи, Трилери, Фантастика
Тривалість: 129 хв.
Країна: США
Рік: 1995
Тривалість: 129 хв
У ролях: Брюс Вілліс, Бред Пітт
Сюжет: 
2035 рік. Невиліковний вірус знищив 99% населення Землі. Щоб вижити, люди змушені жити під землею.Тоді група вчених вирішує відправити в минуле злочинця Джеймса Коула, який має простежити ланцюжок появи вірусу. Якщо його місія буде успішною, Коулу пробачать скоєні ним злочини.

Чудовий Ґільям знімає парадоксальне, антиутопічне та дуже добре кіно. Попри типовий сюжет картина є не типовою.
А дует Вілліса та Пітта – це просто свято якесь.
Трейлер: 


► Дивитись онлайн

2. Епідемія

Жанр: Драма, Трилери, Фантастика
Тривалість: 128 хв.
Країна: США
В ролях: Дастін Гоффман, Рене Руссо, Морган Фрімен, Кевін Спейсі, Кьюба Ґудінг мол., Доналд Сазерленд, Патрік Демпсі

Стара добра класика від майстра катастроф Петерсена з зоряним акторським складом.
Сюжет: 
У крові звичайної мавпочки, перевезеної з Африки до США перебував страшний вірус. Потрапивши до Америки, він почав поширюватися скаженими темпами. Військові, вчені, лікарі - всі сили кинуті на боротьбу із заразою. Фахівці з НДІ інфекційних захворювань армії США, серед яких полковник Сем Деніелс, терміново вилітають в епіцентр зараження. Начальники Сема приховують від нього, що самі розробили цей вірус та знають, як створити сироватку, здатну його знешкодити.

Один із найкращих (якщо не найкращий) фільм про боротьбу людини з епідемією, хоча правильніше буде сказати з урядом, виконавцями його наказів та навіть президентом. Замість того щоб розв'язувати проблему, генерали активно замітають сліди та заважають працювати іншим. Показовою є історія поширення вірусу: випадковість за випадковістю, спричинена тим, що люди хворими бродять вулицями, замість того, щоб хворіти вдома.

Але переживати не варто! Гоффман всіх врятує.
Трейлер: 

Дивитись онлайн
 

3. Я - Легенда


Жанр: Драма, Трилери, Жахи, Фантастика
Тривалість: 100 хв
Країна: США
В ролях: Вілл Сміт, Алісі Брага, Чарлі Тахен, Саллі Річардсон, Віллоу Сміт, Даррел Фостер, Ейпріл Грейс, Деш Майок, Джоанна Нумата, Еббі, Емма Томпсон
Сюжет: Нові ліки, створені для боротьби з раком, з часом мутують таперетворюються на смертельний вірус, який вбиває більшість людей на Землі та перетворює їх на звіроподібних істот. Цей страшний вірус, який вирвався з під контролю людини, за кілька років знищив майже все людство. Ті, хто не помер, перетворилися на монстрів, наділених лише самимі примітивними інстинктами. Єдиним, хто вижив в Нью-Йорку виявився вчений Роберт Невель, який намагається знайти вакцину від вірусу ...Останні три роки він намагається створити вакцину. Він уже втрачає надію, проте випадково знаходить ще двох, які вижили.
Трейлер:


Дивитись онлайн


4. Зараження


Мабуть, цей фільм може претендувати на звання найреалістичнішого фільму про епідемії.

Країна: США, ОАЕ
Жанр: фантастика, бойовик, трилер, драма
Рік: 2011
Тривалість: 106 хв
В ролях: Маріон Котійяр, Метт Деймон, Лоуренс Фішборн, Джуд Лоу, Гвінет Пелтроу, Кейт Уінслет, Брайан Кренстон, Дженніфер Ель, Елліотт Гулд, Чинь Хань 
Сюжет фільму вражає своїм реалізмом: герої намагаються стримати епідемію смертельно небезпечного вірусу з Китаю. ВООЗ і Центр з контролю і профілактики захворювань США намагаються стримати епідемію смертельно небезпечного вірусу з дуже коротким інкубаційним періодом. У фільмі перший епізод зараження був зафіксований в Гонконзі. Проти цієї зарази ще не встигли створити вакцину, вірус мутує швидко, захисту від нього майже немає. Щоб створити антидот, потрібно відстежити ланцюжок зараження.

Трейлер:



Дивитись онлайн

5. Носії 


Країна
: США
Рік: 2009
Жанр: драма, наукова фантастика
У ролях: Пайпер Перабо, Кріс Пайн, Крістофер Мелоні
Сюжет: Жахлива інфекція вирвалася в наш світ. Вона вбиває людей в страшних муках, вона вмить і глобально розповсюдилася повітряно-крапельним шляхом серед людей. Четверо друзів опинилися захоплені цією епідемією в дорозі. Постійне пересування стало для них єдиним шляхом до виживання. Уникаючи контактів, вони прагнуть залишити заражену територію, але чи вдасться їм вижити?..

Трейлер:


Дивитись онлайн

6. Явище 


Жанр:
 Драма, Фантастика
Тривалість: 90 хв.
Країна: США
В ролях: Марк Волберг, Зуї Дешанель, Джон Легуiзамо, Эшлiн Санчез, Беттi Бакклi, Спенсер Бреслiн
Сюжет: Тепер природа сама очищає себе від людей. Проноситься легкий вітерець, після якого у кожної людини проявляються суїцидальні нахили. Смерть хвилею йде по всій країні. Група людей намагається втекти від цього дивного вітру, втекти з міста. Але загибель всюди, навіть у чистому полі. Як можна втекти від повітря, яке несе смерть?
Трейлер:

Дивитись онлайн

 

7. Інфекція


Жанр:
драма, ужасы, фантастика
Країна: США
Рік: 2010
В ролях: Келлі Перндиграфт, Террі Бекер, Еліс Емтер, Брайан Брюер, Кент Фалкон, Чак Картер
Тривалість: 95 хв
Сюжет: У містечку N дивний випадок стався, а потім всі померли. Це було Дев'ятого Вересня дві тисячі дев'ятого міста, вижила тільки Сара, і через шістдесят років вона готова розповісти правду про загадковий випадок.
Трейлер: 


Дивитись онлайн

8. Остання любов на землі


Жанр:
 Драма, Мелодрами
Тривалість: 92 хв.
Країна: Німеччина, Данія, Швеція
В ролях: Еван МакГрегор, Єва Ґрін, Конні Нільсен, Юен Бремнер, Стівен Діллейн, Аластер Маккензі, Деніс Лоусон, Джеймс Вотсон, Річард Макк
Сюжет: Земля зіткнулася з небаченим лихом. У різних країнах, на кожному континенті люди в буквальному сенсі втрачають чуття - кожне з п'яти, одне за одним... Майкл і С'юзан вважають, що їхні стосунки не серйозні, та коли стає зрозуміло, що світ невблаганно наближається до кінця, герої розуміють - їм вже не прожити один без одного. Але що залишиться, коли знике останнє чуття?
Трейлер: 


Дивитись онлайн

9. Поїзд в Пусан


Країна: Південна Корея
Жанр: трилер, драма, бойовик, фільм жаху
Рік: 2016
Тривалість: 118 хв

Сюжет: Зомбі-апокаліпсис про пасажирів швидкісного поїзда з Сеула в Пусан, на який проникає вбивчий вірус. Світова прем'єра фільму відбулася на Каннському кінофестивалі, а в рідній Південній Кореї цей фільм став найпопулярнішим в 2016 році. Цей дивний вірус потрапляє в організм людини через кров. Він здатний воскресити мерців, але не в колишньому вигляді. Знову в цей світ вони прийдуть агресивними тваринами, готовими напасти на кого завгодно. В цьому поїзді, який повинен був стати рятувальною шлюпкою для тих, хто їде з збожеволілого Сеула, їде маленька Су Ан разом з батьком на побачення до мами. Але чи добереться вона до Пусана на цьому паровозі смерті, де кожен - і заражений, і здоровий - вже мало схожий на людину? Люди похилого віку і діти, багатії і робочі, одинаки і сім'янини, - все жертви однакові на смак ненажерливих трупів, але в смертельній пастці вони поведуть себе по-різному.

Трейлер: 

Дивитись онлайн

 

10. Заражена


Країна:
США
Рік: 2014
Тривалість: 91хв
В ролях: Арнольд Шваценеггер, Ебігейл Бреслін, Джоелі Річардсон и Дуглас М.Грифін
Сюжет: Америку охопила епідемія: стрімко поширюється вірус, що перетворює людей в кровожерних зомбі-людожерів. Суспільство намагається функціонувати в умовах наближення апокаліпсиса. Організовуються спеціальні карантинні зони, куди поміщають інфікованих. Юна Меггі Фогель виявилася серед тих, кого вкусили. У неї залишається всього два тижні до того моменту, коли вона перетвориться в бездумне істота, небезпечне для оточуючих. Аби не допустити ставити свою сім'ю під загрозу, Меггі залишає рідний дім і йде в карантин. Але слідом за нею відправляється її люблячий батько Уейд.
Трейлер:


Дивитись онлайн
 

11. 28 днів потому


Рік: 2002 рік
Жанр: фантистика, фільм жаху
Країна: Великобританія
Тривалість: 1 год.53 хв
Сюжет: 
Людина виходить з коми в порожній лікарні, порожньому місті і порожній Англії через 28 днів після Дня 0, коли групою активістів з лабораторії був випущений назовні небезпечний вірус, що індукує сказ. Англія, правда, виявляється не зовсім порожньою – багато заражених не встигли померти, а ті, що вижили намагаються залишитися людьми в умовах соціального колапсу або просто продовжити виживати. 
Увечері він зустрічає двох виживших - Селену і Марка, від яких він дізнається, що вірус поширився дуже швидко і перетворив практично всіх людей в кровожерних зомбі. Масштаб зараження залишається невідомим, а зв'язок з іншими країнами відсутній. Тепер їм належить постійно пересуватися в пошуках уцілілих і надії на порятунок.
Трейлер: 


Дивитись онланйн
 

12. Вірус


Рік:
2016
Країна: США
Жанр: драми, фільм жаху, фантастика
Тривалість: 82 хв
В ролях: София Блэк-Д'Элиа, Анали Типтон, Трэвис Тоуп, Майкл Келли, Машин Ган Келли
Сюжет: Сестри Емма і Стейсі переїжджають з батьком в нове місто. Там починається епідемія таємничого китайського вірусу, який перетворює людей в монстрів. Оголошено карантин, але дівчинки порушують його правила.
На радіо і телебаченні постійно говорять про епідемію якогось вірусу, але ніхто не сприймає це всерйоз. Страшно стає, коли з'являються жертви. В один із днів батько героїнь їде зустрічати їх маму в аеропорт, але не може повернутися, так як в місті оголошено карантин. Він дзвонить дочкам, просить закрити всі вікна і не виходити з дому, щоб не заразитися. Але дівчатка вирішують скористатися свободою і піти на вечірку до друзів. Вони не підозрюють, що цей день стане фатальним.
На вечірці Стейсі захворює, і тепер вона небезпечна для оточуючих. Емма встає перед вибором: рятувати близьку людину або ж бігти від сестри і рятуватися самій.
Трейлер:
 


Дивитись онлайн


13. Сліпота



Рік: 2008
Країна:
Канада, Японія, Бразилія
Жанр: детектив, фантастика
Тривалість: 121 хв
В ролях: Юсуке Ісея, Едуардо Семирян, Дон МакКеллар, Джуліанна Мур, Марк Руффало, Гаель Гарсія Берналь
Сюжет: Екранізація однойменного роману Хосе Сарамаго. В одному з найбільших мегаполісів на Землі починаються страшні події. У місті вибухнула жахлива епідемія незвіданого захворювання у якого дуже дивні симптоми. У людей нічого не болю їх ніщо не турбує, але вони поступово втрачають зір. Ця подія ставить під загрозу життя мільйонів в цьому величезному місті. Адже люди не бачачи що відбувається, ніяк не можуть оріентроватся в просторі і починають потрапляти в неприємності. Але у них з'являється надія коли оказиввается, що абсолютно дивним чином одна з мешканок цього міста не втратила зір. Вона єдина хто бачить те, що відбувається, з мільйонів людей занурилися в пітьму. Тільки вона в силах врятувати жителів втратили зір, але чи впорається вона з цим важким завданням?
Трейлер:

Дивитись онлайн

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Весняна мода 2024: практичність і романтика
Весняна мода 2024: практичність і р... Весна, нарешті, знову на порозі, а разом з нею й нові приголомшливі тренди, які додадуть гардеробу свіжості. З нетерпінн...
Догляд та обслуговування ножа для виживання
Догляд та обслуговування ножа для в... Надійний ніж для виживання - це не просто інструмент, а ваш партнер у пригодах, який потребує уваги та догляду, щоб зали...
Експрес-тест на знання української мови
Експрес-тест на знання української... День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже 23 роки поспіль. А 21 лютого - Міжнародний д...