Функціональні автоматичні тонометри для дому

ortomedica.ua
Автор:
ortomedica.ua
30 грудня 2023

Найлегшим в користуванні вважається автоматичний тонометр, який майже не вимагає втручання людини. Такий тонометр закріплюється на руці та запускається кнопкою ввімкнення, далі вимірювання тиску відбувається самостійно. За короткий проміжок часу прилад виведе на екран готові показники. В особливості прилад буде дуже зручним літнім людям, яким може бути важко накачувати грушу або прислуховуватись через фонендоскоп як, наприклад у випадку використання механічного апарату.   

Функціональні автоматичні тонометри для дому

Тонометр представляє собою медичний прилад призначений для вимірювання артеріального тиску. Контролювати артеріальний тиск важливо всім людям, а особливо тим, хто має гіпертензію або схильність до неї. Коли людині вдається вчасно визначити показники артеріального тиску, наприклад при гіпертонічному кризі, то це вже є першою медичною допомогою. Для дорослих людей заведено вважати, що верхньою межею нормального артеріального тиску є показник 140 мм рт.ст. на 90. Якщо ці показники вище, то це може свідчити про наявність гіпертензії. Задля контролю показників артеріального тиску використовують тонометри, як для домашнього використання, так і в медичних закладах. Загалом існують механічні, автоматичні та напівавтоматичні моделі тонометрів. Найбільше задіяності від людини потребується при використанні механічних та напівавтоматичних моделей. 

Вимірюючи тиск пам'ятайте, що певні фактори можуть впливати на його підвищення:

  • Стрес;  
  • Вимірювання тиску після проведення фізичних вправ; 
  • Випита кава або чай; 
  • Куріння;
  • Прохолодна температура повітря в приміщенні де знаходиться людина. 

Автоматичні апарати досить чутливі, тому важливо правильно одягати манжету на руку, а також сидіти спокійно без різких рухів які можуть вплинути на достовірність результатів. Щоб показники були найбільш точними, то людині необхідно сісти, розташувати руку з закріпленою манжетою на рівні грудей та максимально заспокоїтись. 

Варто звернути увагу, що вартість автоматичного тонометра вище ніж механічні та напівавтоматичні моделі. Проте, це пояснюється зручністю, автоматичністю та наявністю додаткових функцій в апараті. Деякі моделі можуть мати голосове сповіщення, індикатор аритмії та пульсу, можливість проведення та збереження багатьох вимірів для декількох користувачів. В апаратах фіксується дата та час проведення виміру, може бути встановлена функція підключення до комп'ютера чи принтера та контроль за якістю вимірювань. До комплектації апарату входить манжета, функціональна трубка, цифровий дисплей з вмонтованим в корпус компресором.  

До автоматичних моделей також відносяться тонометри на зап'ястя. В такому апараті не має манжети на плече, він просто кріпиться на зап'ястя, а на екран вже виводяться автоматично проведені виміри. Частіше такі моделі обирають спортсмени. 

Автоматичні тонометри є не лише зручними у використанні, а й точними за показниками. Для правильної роботи апарату необхідна достатня кількість енергії, тому важливо слідкувати за тим, щоб завжди були якісні та нові батарейки. Також для зручності можна придбати модель апарату яка має адаптер, з яким апарат можна під'єднати до електричної мережі. Електронний автоматичний тонометр вимагає дбайливого та делікатного поводження до себе. Дотримуйтесь рекомендацій зазначених в інструкції від виробника і ваш апарат буде слугувати багато років та забезпечуватиме надійний контроль вашого тиску.

Знайти широкий вибір автоматичних тонометрів кожен може в мережі ортопедичних товарів Ortomedica. Представленні тонометри мають всі необхідні сертифікати якості та гарантійне обслуговування. В нас ви з легкістю знайдете прилад який підійде за функціоналом та очікуваною вартістю. Наші стаціонарні магазини розташовані майже по всій території України, тому можна відвідати їх або зробити інтернет-замовлення.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Без яєць, з медом чи шоколадом: прості рецепти пасок
Без яєць, з медом чи шоколадом: про... Паска – одна з головних страв на великодньому столі. Ми зібрали для вас нові та перевірені рецепти. Тут є рецепт корисно...
Як оригінально пофарбувати яйця на Великдень
Як оригінально пофарбувати яйця на... Фарбовані яйця є однією з традицій Великодня. Вони вважаються оберегом. Звичайно, яйця можна пофарбувати дуже просто, ку...
Весняна мода 2024: практичність і романтика
Весняна мода 2024: практичність і р... Весна, нарешті, знову на порозі, а разом з нею й нові приголомшливі тренди, які додадуть гардеробу свіжості. З нетерпінн...