5 рецептів смачних осінніх супів

 Олександра
Автор:
Олександра
07 вересня 2021
  • У кожного сезону є свої гастрономічні особливості. Влітку ми не можемо відірватися від свіжих ягід і фруктів, а восени налягаємо на гарячі супи.
  • Щоб супи йшли тільки на користь, слід готувати їх з правильних інгредієнтів: додавати сезонні овочі, зелень, м'ясо і рибу.
  • Підготували рецепти п'яти осінніх супів, які зігріють вас у прохолодний день, відновлять бадьорість і піднімуть настрій. 
5 рецептів смачних осінніх супів

Гострий овочевий суп

Гострий овочевий суп

Простий пряний овочевий суп від Тари Стайлз — нью-йоркського викладача йоги. Від “бунтаря у світі йоги” та “найкрутішого тренера” за версією “Vanity Fair” - суп, який допоможе побороти холод та будь-яку застуду.

Інгредієнти

  • Червона цибуля — ½ цибулини.

  • Часник — 2 зубчики.

  • Овочевий бульйон або вода — 400 мл.

  • Овочі — на вибір або всі разом: цвітна капуста, 3 томати, 1 батат, 2 стеблини селери, 1 морква, склянка замороженого горошку.

  • Свіжий зелений чилі — 1 шт.

  • Гострий соус: чилі, табаско, кисло-солодкий гострий китайський соус, часниково-перцевий чілі соус.

  • Кокосове молоко — 100 мл.

  • Кардамон — 3 коробочки.

  • Сушений імбир — ½ ч.л.

  • Сіль, оливкова олія.

Технологія приготування

У каструлі на оливковій олії обсмажити подрібнені цибулю та часник. Влити овочевий бульйон, дати закипіти. Додати улюблені нарізані кубиками овочі та чілі. Готувати 20 хвилин. Влити кокосове молоко, чілі соус, додати прянощі і готувати ще протягом 10 хвилин. Збити у блендері більшу частину супу, подавати зі шматочками овочів.

Курячий суп-бульйон

Курячий суп-бульйон

Простий бульйон із локшиною та перепелиним яйцем — просто у приготуванні, завжди смачно, а свіжа зелень додасть свіжості. А саме для лікувальних цілей, до бульйону можна додати зубчик часнику.

Інгредієнти

  • Курятина — ½ тушки (філе, крило, стегно, ніжка).

  • Цибуля — 1 шт.

  • Морква — 1 шт.

  • Лавровий лист — 2 шт.

  • Петрушка — декілька гілочок.

  • Чорний перець горошком.

  • Локшина — 100 г.

  • Перепелині яйця — 5 шт (можна замінити 2 курячими).

  • Свіжий кріп.

Технологія приготування

Курятину залити 2,5 л холодної води. Довести до кипіння, перший бульйон злити. Знову залити 2,5 л холодної води. Додати очищену цибулю, моркву та петрушку. Не солити. На повільному вогні готувати протягом 1,5 години, знімаючи піну. Готовий бульйон посолити. Додати локшину та варити до готовності. Окремо відварити яйця. Подавати суп, додавши порізані навпіл яйця та подрібнений кріп.

Вершковий крем-суп із сиром брі

Вершковий крем-суп із сиром брі

Рецепт для холодів від Вероніки Білоцерківської. Час приготування — 15 хвилин, за умови, що у вас є готовим бульйон.

Інгредієнти

  • Сир Брі — 300 г.

  • Бульйон (овочевий або курячий) — 300 мл.

  • Біле сухе вино — 200 мл.

  • Вершки 33% - 200 мл.

  • Цибуля-порей — 2 стеблини.

  • Петрушка — 1 пучок.

  • Багет.

  • Оливкова олія, сіль, перець.

Технологія приготування

Подрібнити порей та селеру і обсмажити на середньому вогні у оливковій олії у каструлі із товстим дном. Влити вино, скип'ятити, влити бульйон, через 5 хвилин приправити сіллю та перцем. Порізати брі кубиками, залишивши декілька скибочок. Додати у суп, після сиру влити вершки. Зачекати, доки нагріються вершки. Суп збити у блендері до однорідного стану крему. У духовці запекти порізаний скибочками багет, коли хліб почне підрум'янюватись, покласти на нього скибочки брі. Варіант подачі — розлити суп у глиняні горщечки, зверху покласти підсмажений із брі багет і ще раз запекти у духовці протягом 10 хвилин при 200 градусах.

Гарбузовий суп із грибами

Гарбузовий суп із грибами

Інгредієнти:

  • Гарбуз - 500 г
  • Гриби-шампіньйони - 250 г
  • Вода - 400 мл
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1 шт.
  • Оливкова олія - ​​2-3 ст. л.
  • Суміш перців - за смаком
  • Морська сіль - за смаком
  • Вершки (33%) - 100 мл
  • Гарбузове насіння - для прикраси
  • Петрушка - 2 гілочки

Технологія приготування

Гарбуз нарізати на шматочки і відварити у злегка підсоленій воді до готовності.

Цибулю дрібно порізати і обсмажити на сковороді до м'якості. Потім додати печериці, порізані шматочками (але не сильно дрібно). Обсмажити до злегка золотистого кольору.

Підготовлені печериці з цибулею всипати в каструлю із гарбузом. Проварити 2-3 хвилини, додати суміш перців і сіль. Збити блендером до стану рідкого пюре.

Перед подачею на стіл додати вершки, посипати гарбузовим насінням і прикрасити гілочкою петрушки.

Гарбузовий суп із курячою грудкою

Гарбузовий суп із курячою грудкою

Інгредієнти:

  • Гарбуз - 500 г
  • Куряча грудка - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 велика головка
  • Картопля - 2 шт.
  • Морська сіль - за смаком
  • Суміш перців - за смаком
  • Базилік - 1 гілочка
  • Вода - 0,6-0,8 л
  • Оливкова олія - ​​2-3 ст. л.

Технологія приготування

Курячі грудки відварюємо до готовності. Виймаємо з бульйону і відставляємо.

Нарізаємо дрібно цибулю, моркву натираємо на крупкою тертці. Обсмажуємо підготовлені овочі на оливковій олії до м'якості. (Не обсмажуйте овочі до золотистого кольору!)

У м'ясний бульйон кладемо порізані на шматочки гарбуз і картоплю. Варимо до готовності, а потім додаємо пасеровану цибулю із морквою. Даємо прокипіти 5-6 хвилин, після чого солимо, перчимо і збиваємо блендером.

Перед подачею на стіл, курячу грудку ріжемо на порційні шматочки і кладемо в кожну тарілку. Прикрашаємо листочками свіжого базиліку. Але можна використовувати і суху спецію.

Події по темі:
Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
10 яскравих хмельницьких муралів
10 яскравих хмельницьких муралів Історія створення муралів у Хмельницькому охоплює вже понад 5 років. За цей час у місті створили близько двох десятків м...
Цікаві місця Хмельницького! Що варто побачити та куди піти у Хмельницькому
Цікаві місця Хмельницького! Що варт... Хмельницький - чарівне та затишне місто! Можливо для когось це місто - аля-ринок, але це зовсім не так! Так, тут немає л...
Історія в фото. Яким був Хмельницький десятки років тому
Історія в фото. Яким був Хмельницьк... Якщо придивитися на світлини в нашому матеріалі, то можна впізнати риси сучасного Хмельницького. Показуємо на фото,...