Свято Івана Купала 2019: куди піти 6-7 липня у Хмельницькому

MoeMisto
Автор:
MoeMisto
01 липня 2019

Свято Івана Купала відзначають в день літнього сонцестояння з 6 на 7 липня. У цю чарівну ніч відбудеться святкування Івана Купала, яке є самим неординарним українським святом.

Як казали та вірили наші предки: у цю загадкову ніч прокидається уся лісова нечисть. Багато що заборонено робити у цей містичний час. Існує безліч різноманітних традицій і обрядів пов'язаних зі святом. Окрім традицій, українці вірили у цей день в численні забобони. У ніч зазвичай молоді дівчата ворожили. 

Свято Івана Купала 2019: куди піти 6-7 липня у Хмельницькому

 

На Івана Купала прокидається лісова нечисть: відьми, змії, водяники, русалки, перевертні, тому не можна купатися, нечисть затягнить у воду. Варто триматися подалі від води вагітним, дітям та людям похилого віку. У цей день краще нічого не віддавати, не продавати і не позичати. Якщо знайдете на дорозі гроші - ні в якому разі не можна їх брати.

На свято Івана Купала дівчата плели вінки, які потім пускали по воді. За традицією потрібно було назбирати у віночок 12 різних видів рослин. Якщо вінок потоне - дівчина не вийде заміж в цьому році, якщо відплив від берега - наречений ходить зовсім близько.

Здавна у цю ніч прийнято шукати міфічний цвіт папороті. Цвіт папороті є лікувальним та цілющим. Лише в Купальську ніч на папороті розцвітала чарівна вогняна квітка щастя – кочедижник. Наші прабабусі вважали, хто зірве цю квітку, той усе на світі знатиме.

Моє місто Хмельницький - підготував програму святкування на Купальську ніч, яка порадує всіх, хто хоче поринути в атмосферу загадкових традицій.

Не пропустіть, можливість піти на цікаву подію у Хмельницькому! 

Більше подій на Моє Місто Хмельницький!

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення
Читай інші статті
Весняна мода 2024: практичність і романтика
Весняна мода 2024: практичність і р... Весна, нарешті, знову на порозі, а разом з нею й нові приголомшливі тренди, які додадуть гардеробу свіжості. З нетерпінн...
Догляд та обслуговування ножа для виживання
Догляд та обслуговування ножа для в... Надійний ніж для виживання - це не просто інструмент, а ваш партнер у пригодах, який потребує уваги та догляду, щоб зали...
Експрес-тест на знання української мови
Експрес-тест на знання української... День української писемності та мови традиційно відзначають 9 листопада вже 23 роки поспіль. А 21 лютого - Міжнародний д...