Дискусія про 20 сучасних трендів розвитку міст

Дискусія про 20 сучасних трендів розвитку міст

Провідні міста світу стають все комфортнішими для людей. У другій половині ХХ століття відбулася радикальна зміна пріоритетів розвитку міського простору. Якщо раніше розвиток міста визначався лише інтересами держави, великих компаній, забудовників, то вже декілька десятиліть у світі втілюється принцип «місто для людей», тобто – в першу чергу для мешканців.

Участь мешканців у формуванні вигляду міста та його бюджету, у прийнятті рішень та благоустрої, розвиток громадського транспорту та велоруху, формування пішохідних вулиць і просторів, виникнення коворкінг-центрів та туристичних хабів, перетворення парків та міських просторів загалом на цікаве, комфортне, зрозуміле та зручне середовище – ці та багато інших тенденцій отримали поширення у наш час. Про це – презентація з прикладами з різних міст України та світу.
У дискусійній частині заходу відбудеться обговорення нагального для Хмельницького питання – яким чином пришвидшити облаштування парку «Молодіжний». Буде наведено декілька прикладів відродження зелених зон, що мали стати будмайданчиками, за ініціативи та активної участі громадськості, та у спільній дискусії запропоновано механізми для парку «Молодіжний».
Спікер: Григорій Мельничук (м. Київ), урбаніст, голова ГО "Платформа розвитку міст".

 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення