Діячі України. Виставка плакатів. Клуб ілюстраторів "Pictoric"

Діячі України. Виставка плакатів. Клуб ілюстраторів "Pictoric"

Всі анонси від: Хмельницький обласний художній музей

Хмельницький обласний художній музей запрошує на виставку під назвою "Діячі України. Виставка плакатів. Клуб ілюстраторів "Pictoric" м. Київ.

Ще у ХХІ столітті все менше книг потрапляє нам до рук, їх замінюють електронні книги, планшети, телефони. Тим не менш книги зберігають для людства чарівний світ добра й краси, вони можуть навчити великих тайн, окрилити мрію. Як добре пахне друкарською фарбою новенька книжка. Можна погортати її сторінки, торкнутися до майстерно зроблених кольорових ілюстрацій… Саме у такому напрямку активну роботу проводить Pictoric, спонукаючи широке коло глядачів шукати книги з цікавими картинками.

Клуб ілюстраторів Pictoric – активна спільнота у своїй галузі, яка об’єднує дизайнерів-графіків та художників-ілюстраторів, кожен з яких відрізняється оригінальністю та самобутнім авторським стилем, що відповідає актуальним тенденціям у графічному мистецтві. Метою клубу є популяризація та розвиток якісного естетичного продукту у формі ілюстрації, що зможе на європейському рівні гідно представляти Україну. Pictoric є учасником міжнародних фестивалів книги, ілюстрації та дизайну.

До кураторської групи об’єднання входять Олена Старанчук, Анна Сарвіра, Олег Грищенко, Анастасія Денисенко, які придумують та безпосередньо організовують проекти. Клуб проводить виставки у межах фестивалю "Книжковий Арсенал" за участю колег з Польщі, організовує публічні лекції, виставки, майстер-класи з відомими українськими та закордонними колегам.

"Діячі України" – проект про відомих українців, що популяризує нашу історію та культуру мовою сучасного графічного мистецтва. Новий погляд на видатних особистостей, відтворений у плакатах, пропонує альтернативу шаблонним портретам зі шкільних підручників: кожен художник, залежно від власного бачення, спираючись на традиції української графіки, декоративного мистецтва, дитячої ілюстрації ХХ століття, відтворює образ певної особистості чи рефлексує на її діяльність. 

За детальною інформацією переходьте СЮДИ.

Детальна інформація за номером: (0382) 65-61-15

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення