"До 330 – річчя від Дня народження Й. С. Баха"

"До 330 – річчя від Дня народження Й. С. Баха"

Йоганн Себастьян Бах – композитор, який найбільше виконується у світі. Міста, де влаштовують бахівські фестивалі, просто неможливо перелічити і з роками інтерес до нього тільки зростає. На теренах України яскравим свідченням тому став «Бах-маратон», що пройшов у Львові у день народження композитора 21 березня. Понад 600 музикантів з України та з-за кордону на протязі 30-ти годин виконали твори славетного композитора. В цей день твори Баха звучали також у кав’ярнях, ресторанах, готелях та навіть трамваях міста, завдяки чому атмосфера вічної краси і піднесеної музики об’єднала усю громаду.

Солісти Хмельницької обласної філармонії запрошують вас долучитися до джерела духовності і світлої гармонії музики Й.С.Баха на концерті, що відбудеться в органному залі. 

Як відомо, сам Бах грав майже на всіх інструментах, проте надавав перевагу органу. Саме цей інструмент був для нього своєрідним оркестром, що витримував усю потужність імпровізацій та відтворював високу поезію його лірики. Твори для органу, а також скрипки, флейти та голосу у супроводі органу окреслять багатожанрову палітру безмежного доробку музичного генія.

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення