До Святого Валентина всім закоханим

До Святого Валентина всім закоханим

14 лютого Від’їзд о 5.00 від ТЦ Магніт. Хмельницький
Самбір - одне з стародавніх мiст на Львівщині. З архіологiчних дослiджень вiдомо, що в цiй мiсцевостi iснували поселення людей ще в доiсторичнi часи, але першою друкованою згадкою про мiсто вважається 1241 рiк. Пішохідна екскурсія по історичному центру. Огляд старого міста: ратуша 1606 р., костел Іоанна Хрестителя XVI ст., собори XVII - XVIII ст., стара забудова площі Ринок. Екскурсія в музей "Бойківщина". Відвідування головного храму міста — церкви Різдва Пресвятої Богородиці , де вже 250 років зберігають мощі покровителя закоханих святого Валентина, а також чудотворна ікона Самборської Богородиці, яка чує всі молитви. 
Ким був святий Валентин
Святий великомученик Валентин народився у третьому столітті нашої ери. У ті далекі суворі часи римський імператор Юлій Клавдій ІІ забороняв своїм воякам одружуватись, але молодий священик Валентин таємно вінчав закоханих — і за це був засуджений на смерть. Перед стратою Валентин залишив дівчині листа з освідченням у коханні. Звідти й пішла традиція надсилати листівки-валентинки. Мученика стратили 14 лютого 269 року. А через двісті років Валентина проголосили святим. У день святого Валентина в церкву Різдва Пресвятої Богородиці, як і щороку впродовж останнього десятиліття, їде чимало молоді. Вона прагне світлих і щирих почуттів, хоче скласти молитву за збереження духовної чистоти. І задля цього варто їхати за десятки, сотні кілометрів до старовинного Самбора, до маленької церковки з унікальними реліквіями!
Вирушаємо до села Кульчинці. У Кульчинцях відвідуємо етнографічний музей та кав’ярню «Під синьою пляшкою» Юрія Кульчицького. Саме Юрій Кульчинський є основоположником першої кав'ярні у Відні, з якої і почалось «кавова лихоманка» у Європі. 
Приїзд до Львову. Вечірня прогулянка по Львову, де Ви зможете смачно повечеряти у маленьких, затишних ресторанчиках у центрі міста, попити смачної кави, придбати сувеніри і просто поринути у атмосферу завжди романтичного, середньовічного міста Лева.
Поселення в готель. Ночівля.
15 лютого 9.00 Сніданок. Прибуття до Львова. Львів - одне з найпрекрасніших міст Європи, в якому органічно переплелося минуле і сьогодення. Це - місто соборів, храмів, пам'ятників архітектури і нових районів. 
Екскурсія по середньовічному місту “Лабіринтами львівських вулиць...” фортифікації XIV-XV ст.; ансамбль Успенської церкви; монастирський домініканський костел Божого тіла; собор Св. Юри – шедевр бароко та головний греко-католицький храм України; підземелля аптеки-музей(15/10 грн.). Ансамбль площі Ринок – перлини епохи Відродження; міська Ратуша - здолавши 400 сходинок її башти, ви попадете на оглядовий майданчик, звідки відкривається прекрасна панорама на все місто. Латинська кафедра з каплицею Боїмів - усипальнею багатих міщан; старовинний куточок Сходу – вірменський квартал з оглядом інтер'єру Вірменського собору XIV ст. Проспект Свободи – своєрідний ансамбль еклектики і модерну. 
Вільний час.
20.00 - Виїзд до Хмельницького
16 лютого 00.00 – Орієнтовне повернення до Хмельницького!
Вартість туру: 500 грн. 
. У вартість входить: 
• проїзд комфортабельним автобусом;
• мешкання в 2-, 3-х місцевих номерах із зручностями; 
• сніданок; 
• екскурсійне обслуговування; 
• страховка.

Довідки за тел. (0382)77-90-36, 0679019333, 0673805964 

Коментарі до події
Отримуйте
регулярні оновлення